Tot segueix pràcticament igual al parc Central. Algun operari amb una armilla llampant passeja per la zona amb algun objecte a la mà en direcció no se sap ben bé on. La signatura de l´acte de replanateig entre l´Ajuntament de Girona i Copcisa (empresa a qui Adif ha encarregat les obres) no sembla que hagi servit per evidenciar l´inici dels treballs que han de servir per recuperar aquesta zona esquerdada des de fa vuit anys i quasi quatre mesos.

Dos homes d´edat avançada estan en un banc, asseguts. Podrien contemplar les obres, com resa el tòpic. De fet, etziben un «goita, ja hi treballen» mentre assenyalen un home que desapareix uns minuts després. Qui sap si era de les obres de l´estació d´autobusos, que van a càrrec de Rubau Tarrés. Ahir, dia festiu, n´hi havia treballant en el que possiblement deu ser una sortida de ventilació de l´estació d´autobusos. Molts vianants i veïns no distingeixen qui és qui. Tots els operaris reben. «A veure si acabeu d´una vegada!» crida un ciclista amagat en un grup nombrós mentre passa pel carril bici de la part del parc que ja ha estat reurbanitzada.

La firma que servia per donar el tret de sortida a les obres es va fer el 22 de novembre. Ja fa més de quinze dies. Se sap que els primers dies es destinen a estudiar la zona, fer càlculs i fer arribar el material. Però pràcticament no hi ha fressa. No hi ha aquell maleït soroll que sí que deixaria clar que ja s´està convertint la llosa del parc en una zona verda. Una fressa amb la qual han hagut de conviure des del 18 d´agost del 2008 els residents de l´entorn.

Els operaris de Copcisa hi són. Les armilles amb el nom de l´empresa ho deixen clar. De moment han fet poca cosa visible. Els primers dies mesuraven les 2,5 hectàrees d´actuació. Ara, les tanques opaques que envolten la part pendent d´obres han desaparegut i només n´han quedat unes de transparents que deixen evident la brutícia de la zona, sobretot al costat de la plaça Joan Brossa. Tot desendreçat. Hi ha desenses de llaunes i ampolles en un racó que alguns incívics han anat llançant durant els prop de 3.100 dies de tanques. Les herbes espontànies han aparegut a diferents punts de la llosa. Algunes fan més d´un metre. Qui sap si hi ha l´objectiu ocult d´aprofitar-les i estalviar-se de plantar-ne. Que la «crisi» ja ha servit d´excusa per estafar Girona deixant-li una estació del TAV de segona divisió (inicialment era provisional), per mentir amb el soterrament del viaducte del tren convencional i per prometre unes obres curtes, quan ja porten més del doble del temps del previst.