Adaptant les reivindicacions a les dates nadalenques, l'Associació de Veïns ha escollit Els Pastorets de Sant Narcís per tal que pengin la trentena de crespons negres de protesta per les obres inacabades al parc Central. Aquesta acció reivindicativa coneguda com «Recuperem el parc Central» es va fent, mensualment, cada dia 18. Va ser el 18 d'agost del 2008 quan van començar les obres de l'alta velocitat. Aquest desembre es farà a dos quarts d'una, just després de la representació al teatre del barri. De fet, els actors, de la companyia Fa com 9 Teatre, encara lluiran el vestit de la representació.

Serà ja la quarta acció des que els veïns van decidir protestar, a banda dels prop de 3.000 que es van penjar just en el vuitè aniversari. La primera va ser el col·lectiu de Dones de Sant Narcís. A continuació van ser els Bombers de la Generalitat, que van aprofitar per fer públiques les mancances en seguretat al túnel i la tercera va anar a càrrec de la Federació d'Associacions de Veïns.

Fa pocs dies, l'Ajuntament i l'empresa Copcisa van signar l'acte de replantejament de les obres per tal d'iniciar el que han de ser els darrers treballs de reurbanització pendents al parc Central. Han d'executar-se en uns cinc mesos i convertir la llosa en una zona verda.