Minut de silenci en record a les víctimes de l´accident de trànsit de Susqueda on van perdre la vida tres veïnes de la localitat. Totes elles membres d´una mateixa família. Una nena de només un any d´edat, la seva mare que estava embarassada de sis mesos i l´àvia.

L´acte d´homenatge va tenir lloc a les dotze del migdia davant de l´edifici consistorial. Va comptar amb la presència de l´alcalde, regidors i treballadors del consistori, representants dels cossos policials i d´emergències així com veïna de Salt.

A la plaça de davant de l´ajuntament hi havia una cinquantena de persones que van voler dir l´últim adéu als seus amics i conciutadans. I també van voler donar suport a la família.

A la població de Salt la notícia va agafar per sorpresa a molta gent que a mesura que anaven passant les hores, van saber que els morts en l´accident eren de la població. Era el tema de conversa en alguns dels comerços de la zona però molta gent no sabia qui era la família implicada en el fatídic succés.

L´alcalde de Salt, Jordi Viñas va explicar que la població estava commocionada per aquest accident que no només havia costat la vida a tres persones sinó que ha deixat una família trencada, ja que l´home -que era el conductor del cotxe que es va estimbar- va sobreviure així com tres nenes més. Una de les quals va quedar ferida greu i ahir encara estava ingressada a la UCI Pediàtrica de l´hospital Josep Trueta.

El batlle va dir que havien posat a disposició de la família els serveis d´atenció psicològica en cas d´emergències en coordinació amb el SEM (Servei d´Emergències Mèdiques) sobretot per «les nenes que s´han quedat sense mare i i també al pare que s´ha quedat sense una de les seves filles i la seva dona» i als familiars, va ressaltar.

Atenció psicològica a l´escola

Un suport però que tan bon punt es va saber la notícia es va estendre a l´escola on estudien les criatures, per tal de poder explicar als companys de les nenes el què havia succeït i com afrontar-ho. Sobretot en edat tants petites. Ja que va segons va remarcar el batlle, és «important per atendre, en el moment que faci falta, el dol de la mainada».

Les nenes que van sobreviure l´accident tenen tres -que es troba a la UCI-, vuit i deu anys. S´escolaritzaven al col·legi Mas Masó. A prop del seu domicili, que es troba a l´avinguda dels Països Catalans.

Finalment Viñas va relatar que el consistori havia decidit fer un minut de dol com a «mostra el condol cap a la família que ha patit aquesta desgràcia, amb tres persones que van perdre la vida i tres nenes ferides i ingressades a l'hospital».

El batlle no va voler entrar a fer valoracions sobre l´accident i sobretot pel fet que la mainada no anés amb sistemes de retenció infantil i amb sobrecàrrega. Només va dir que el sinistre viari «no s´havia donat en una situació òptima, la que hauria de ser a l´hora de conduir un vehicle».