La CUP ha presentat 38 al·legacions a les ordenances fiscals de l'Ajuntament de Girona per aconseguir que siguin «realment progressives». El grup reclama més sensiblitat en matèria social i ambiental.

Segons ha indicat la regidora Laia Pèlach, les propostes cupaires persegueixen «establir una progressivitat real als impostos perquè els qui més tenen paguin més» i també «dotar les ordenances fiscals d'una major sensibilitat en matèria social i ambiental».

Per exemple, en l'àmbit de l'habitatge destaquen la petició d'una revisió cadastral a la ciutat (ja que la darrera data de 1990), un recàrrec del 50% de l'IBI per habitatges buits o incentius per incloure pisos a la borsa municipal de lloguer social. En matèria de residus, hi ha propostes com premiar l'ús de la deixalleria i de compostadors o introduir bonificacions en funció dels residus generats en els barris que fan porta a porta.

Pel que fa a comerç i treball, proposen mesures com l'augment de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) en zones amb grans superfícies comercials, més bonificacions per incrementar la plantilla de treballadors fixos o incrementar la taxa d'ocupació de via pública a grans societats. També suggereixen un cost variable a les zones verdes i blaves en funció del tipus de vehicle i les eimssions que generi.