La CUP de Girona debatrà aquesta setmana vinent sobre seguretat ferroviària, especialment «tenint en compte la situació que s'ha viscut en els darrers anys amb el projecte del TAV a Girona i les mancances en qüestions com la inexistència del pla d'autoprotecció del túnel». Per això, han organitzat un acte públic per al dimecres 14 de desembre sota el títol La seuretat ferroviària a debat

La xerrada, que tindrà lloc a les set de la tarda a l'Estació Jove, comptarà amb Víctor Taibo, representant de la plataforma de víctimes de l'Alvia 04155 (accidentat a Santiago de Compostel·la el juliol de 2013, amb 81 morts i 145 ferits), Xevi Vilardell, membre d'Independents per Salt -CPU i bomber de professió, i l'expresident de l'associació de veïns de Sant Narcís, Martí Crareras. L'acte estarà conduït per la regidora Laia Pèlach.

A més, la CUP ha presentat una moció al ple demanant suport municipal a les demandes del col·lectiu de víctimes de l'Alvia de Santiago i que es creï una comissió d'investigació per aclarir el cas.