Comerciants del carrer de la Rutlla de Girona s'han queixat perquè la il·luminació de Nadal no ha arribat a la seva zona. Segons indiquen, es tracta d'un carrer «cèntric i cada cop més comercial», i creuen que els llums els donarien «vida» de cara a la campanya de Nadal.

Aquest grup de botiguers de la Rutlla recorden que el seu és un carrer «comercial i de tota la vida». També indiquen que paguen impostos «com tots els comerços», i asseguren que en un tram del carrer paguen el tram de taxes més altes. Per això, no entenen per què l'Ajuntament no preveu il·luminació nadalenca en aquest carrer. «Estem a pocs metres del centre, on hi ha carrers com el Migdia o Joan Maragall, on s'aglomeren més comerços i estan plens de llums, i en canvi la Rutlla està totalment fosca», assenyalen. Segons es queixen, a més, el seu carrer ja és fosc per naturalesa, malgrat que cada cop s'hi estan obrint més establiments.

Per això, creuen que seria necessari posar-hi il·luminació de Nadal, encara que fos només als encreuaments de carrers o cada dos o tres fanals. En aquest sentit, recorden que altres carrers més allunyats del centre, com per exemple el Caldes de Montbui, sí que tenen il·luminació de Nadal, i sospiten que pot ser per la proximitat d'un centre comercial.

Els comerciants asseguren que havien parlat d'aquesta qüestió amb l'anterior alcalde, Carles Puigdemont. «Li vam demanar que fes alguna cosa, no només amb la il·luminació de Nadal sinó també amb el carrer, que està molt abandonat», assenyalen. En aquest sentit, creuen que la Rutlla està considerat «un carrer de segona o de tercera», ja que la il·luminació és «insuficient» i ara a la tardor no es recullen les fulles prou sovint. Tot i això, reconeixen que amb l'actual alcaldessa, Marta Madrenas, no han parlat encara d'aquests temes.

L'enllumenat nadalenc es va posar en funcionament divendres passat. Enguany, l'Ajuntament de Girona hi ha destinat 119.800 euros més IVA (uns 150.000 euros), 25.000 més que l'any passat, per tal d'arribar a més barris.

D'aquesta manera, en aquesta ocasió els llums de Nadal han arribat a vials com la Rambla Xavier Cugat (Fontajau) o el carrer Tuyet Santamaria (Montilivi). A més, es mantenen molts carrers d'altres anys i també es pot veure un arbre de grans dimensions a la plaça Catalunya. D'altra banda, també s'han il·luminat algunes rotondes d'entrada a la ciutat, com ara les de Països Catalans, davant del Palau de Fires i la Copa. En total, es tracta de 29 carrers i onze places, a banda de diversos ponts. Així doncs, s'han il·luminat una quarantena d'espais.