n L'Ajuntament de Girona ha decidit tallar, amb elements de mobiliaria urbà, un tram del carrer doctor Antic Roca per donar més espai als alumnes de l'Institut Ermessenda, que estudien a l'edifici del Bisbe Cartañà. Segons el consistori gironí, la mesura s'ha pres després que l'àrea d'Educació rebés una petició del mateix centre d'ensenyament, que considera que d'aquesta manera els seus alumnes estaran més segurs. El tram tallat és, de fet, el punt d'entrada i de sortida dels estudiants d'aquest institut.

L'àrea d'Educació va traslladar aquesta demanda a l'àrea de Mobilitat i Via Pública, que ha tirat endavant la mesura. S'hi han instal·lat jardineres i bancs públics al mig de la calçada que actuaran de tanca.

«Un cop vam rebre la proposta d'Educació, vam estudiar les afectacions que es podrien provocar i vam veure que es pot prescindir d'aquest tros de carrer pel que fa a la circulació de vehicles», ha indicat el tinent d'alcaldia de Via Pública, Mobilitat i Urbanisme, Joan Alcalà.

El representant municipal ha assenyalat que han analitzat els llocs exactes on s'havien de posar els «obstacles» a banda i banda del carrer per assegurar que no hi entrin els vehicles.

Això sí, segons assegura, es garantirà l'accés als garatges i a les portes d'accés de vehicles que hi ha justament en aquest tram, que comprèn els encreuament entre l'avinguda Lluís Pericot i el carrer Mossèn Baldiri Reixach.

«Aquest tall de trànsit encaixa amb la política de recuperar espais» per a la ciutadania, ha assenyalat Joan Alcalà. El regidor de Mobilitat i Via Pública també ha recordat que a les hores d'esbarjo dels alumnes el carrer ja es tallava.