Els veïns de la Creu de Palau estan tipus dels robatoris. Per posar-hi fi, afirmen que estan treballant per munta patrulles veïnals, que vigilin els habitatges de la zona. En aquesta àrea de Girona asseguren que des de finals d´agost hi ha continuats assalts a les vivendes. Cap d´ell violent però que ha suposat perdre objectes de valor de molts veïns.

Les patrulles veïnals són una opció que arriba després, remarquen que la situació hagi arribat a un límit. Per exemple, al carrer de Can Prunell de la trentena d´habitatges que hi ha, diuen, els delinqüents han entrat en fins a 15 vivendes. Una xifra que consideren molt alta i que de fet, destaquen que es repeteix en la resta de vials de la zona de la Creu de Palau.

Abans d´optar per aquestes mesures que estan estudiant, ressalten que en tot moment han alertat a la policia, tant els Mossos d´Esquadra com la Policia Municipal de Girona dels fets. Tot i això, consideren que no s´està fent prou per posar-hi fi perquè els robatoris continuen.

Un dels veïns assegura que entre dissabte, diumenge i dilluns ja hi ha hagut tres robatoris més en habitatges d´aquesta zona de Palau. Una cosa que troben a faltar, després del que consideren «una onada de robatoris» és més patrullatge de les forces policials a la zona. Afirmen que malgrat els robatoris no veuen la policia i per això han decidit reaccionar.

De moment s´estan organitzant entre els veïns de la Creu de Palau i properament podrien començar les patrulles veïnals. L´altra opció amb la qual treballen és contractar seguretat privada perquè patrulli per la zona. Un fet que tenen en comú tots els robatoris, diuen els veïns, és la manera amb la que actuen els lladres i també el què sostreuen.

Asseguren que els tenen clitxats i que serien uns homes que van per la zona en bicicleta. I després forcen o entren per obertures de la casa. Un cop a dins van directes als objectes de valor. Entre els favorits hi ha tauletes electròniques, joies, ordinadors, entre altres. Objectes fàcils d´emportar-se.

Els veïns diuen que fins i tot en alguns dels casos els han entrat mentre ells eren a la casa i a plena llum del dia. Això els fa viure, destaquen amb una situació que ja arriba al «pànic» i per això s´han decidit a organitzar-se.

Els robatoris en habitatges a la demarcació de Girona han pujat en els darrers mesos i la ciutat no n´és pas una excepció. A la Creu de Palau, però, consideren que tot ha arribat a una situació massa extrema.