Els grups de CiU, ERC i la CUP de l'Ajuntament de Girona aprofitaran el 6-D per fer un porta a porta i explicar als veïns el procés sobiranista. Aquesta és l'acció unitària que han acordat els seus portaveus per demostrar que, per la Constitució, no tenen res a celebrar. L'alcaldessa, Marta Madrenas, anirà a les nou del matí a l'Ajuntament i allà es trobarà amb la resta de regidors que es vulguin sumar a la iniciativa. Després, tots aniran a un barri de la ciutat -possiblement, Santa Eugènia- i trucaran a pisos i cases per explicar als veïns l'aposta per la independència. A les dotze, seguint la recomanació de l'AMI, es llegirà un manifest unitari a la plaça del Vi. Aquest divendres, a més, Torroella de Montgrí (Baix Empordà) s'ha sumat al llistat de consistoris que treballaran el 6-D. L'equip de govern anirà al consistori i l'alcalde, Josep Maria Rufí, ha organitzat una sessió de treball a mig matí on també hi ha convidat els grups de l'oposició.

Porta a porta amb els veïns i manifest unitari al migdia, seguint l'estela d'altres ajuntaments catalans. Els grups de CiU (que té l'alcaldia i va guanyar les municipals), ERC i la CUP a l'Ajuntament de Girona ja han consensuat l'acció unitària que faran el proper dimarts per demostrar que, per la Constitució, no tenen res a celebrar.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, anirà a les nou del matí a l'Ajuntament. Allà, es reunirà amb els regidors i portaveus que es vulguin sumar a l'acció simbòlica, i tots junts, cap a les deu del matí, sortiran cap a un dels barris de la ciutat. Possiblement, Santa Eugènia o Sant Narcís. Allà, tots faran un porta a porta i explicaran als veïns el procés sobiranista i l'aposta per la independència.

Després, a les dotze del migdia, els representants de CiU, ERC i la CUP aniran a la plaça del Vi. Allà, llegiran el manifest reivindicatiu 'Treballem per Catalunya' impulsat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'escrit, d'alt contingut simbòlic, defensa els drets de Catalunya després que l'Estat hagi perseguit els consistoris que van decidir obrir portes el passat 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat.

Torroella s'hi afegeix

Aquest divendres, a més, Torroella de Montgrí s'ha afegit al llistat de consistoris que el proper 6-D, d'una manera o altra, treballaran. L'equip de govern (ERC-Junts, UPM i LEST) anirà a l'Ajuntament com si fos un feiner més. De fet, l'alcalde, Josep Maria Rufí, ha organitzat una sessió de treball de tot el consistori a les onze, i hi ha convocat els grups de l'oposició (CiU, CUP i COET).

"D'aquesta manera, es vol visualitzar que l'Ajuntament no té res a celebrar i se suma a l'acció impulsada per l'AMI", recull l'equip de govern en un comunicat. A Torroella de Montgrí, el manifest unitari es llegirà també a les dotze del migdia davant la casa de la vila.

Més d'una desena arreu de la demarcació

Girona i Torroella de Montgrí no seran els únics que treballaran el 6-D. La imatge d'ajuntaments oberts del passat 12 d'octubre, a les comarques gironines, es repetirà en més d'una desena de municipis. En alguns hi treballaran els alcaldes, en d'altres també els regidors i també n'hi haurà d'altres on els funcionaris aniran a la feina (com si fos un feiner més).

Aquest últim serà el cas de Viladamat, Sant Julià de Ramis i Celrà. A Celrà, a més, aprofiten per canviar el nom de la plaça Constitució (on no hi ha veïns) pel de la poetessa Maria Mercè Marçal. A l'acte hi assistirà, entre d'altres, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. A Viladrau aprofitaran el dia per obrir portes i que els veïns puguin votar les diferents propostes dels pressupostos participatius.