Les obres de reforma del parc de la Comtessa Ermessenda de Sant Narcís estan a punt d'entrar en la tercera fase. Els treballs, fins ara, han consistit en l'enderroc les motes en forma d'ona que hi havia al mig de la plaça que actuaven de mur i que estaven al mig del parc i en les tasques de drenatge i col·locació de desguassos.

El tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública de Girona, Joan Alcalà, ha explicat que recentment s'ha reunit amb els veïns i comerciants de la zona per acabar les trobades de participació ciutadana per dibuixar com serà la nova plaça ara que ja s'han eliminat els obstacles interiors. S'ha perfilat el lloc on aniran els diferents elements de mobiliari urbà com els bancs, les papereres o una font. També hi haurà jocs infantils i algunes instal·lacions que serviran per poder fer-hi activitats. Un cop acabades aquestes tasques s'haurà d'escometre l'última fase, que servirà per millorar les voreres de l'entorn i els accessos a la plaça.

Les obres són una llarga reivindació dels veïns, que es queixaven que l'espai semblava només concebut tenint en compte el disseny i deixant al marge la funcionalitat i els possibles usos del parc.

Al seu parer, les muntanyes que hi haia generaven ombres i provocaven inseguretat i brutícia. De fet, dues partides dels pressupostos participats (2013 i 2014), van ser escollides pels residents per intervenir-hi per una suma de 85.000 euros.

Els treballs van trigar molt a iniciar-se i ara sembla que vagin al ralentí, segons apunten alguns residents a la zona. Alcalà, però, assegura que les fase es van fent una darrera l'altra i que si algun dia han estat aturades ha estat conseqüència de les pluges, ja que s'ha d'actuar en una zona on el remenament de terres amb el fang perjudica molt la intervenció dels operaris i les màquines.