Un dels números més buscats de la Grossa de Cap d'any es va vendre ahir al matí a Girona i es va esgotar en pocs minuts. El Quiosc del mercat de la plaça del Lleó de Girona va ser l'encarregat de vendre els 80 bitllets del 1714, un dels números més desitjats cada any des que va néixer el sorteig.

La simbologia del número fa que sigui un dels més demandats. Per aquest motiu, Loteries de Catalunya va haver de fer un sorteig entre tots els punts venedors que l'havien demanat. Aquest número no es pot trobar ni a internet ni a cap terminal de venda i de fet s'ha portat en secret fins a l'últim minut. A les vuit del matí es va donar a conèixer, com va avançar Rac1, el punt de venda.

Els comerciants de la plaça del Lleó van ser els més matiners per buscar la sort i en saber que es venia el número en el quiosc de l'equipament. Aprofitant que ja eren a plaça es va apressar a comprar números. Entre carnissers, peixaters, venedors de verdures i llegums, se'n van emportar més d'una desena. La resta va ser per als ciutadans que van matinar en saber de la notícia a través dels mitjans de comunicació.

El quiosc de la plaça del mercat del Lleó en només 28 minuts va vendre els 80 números de la Grossa de Cap d'Any.

Un dels compradors, en declaracions a l'ACN explicava que ells s'havia assabentat que es venia al mercat mentre escoltava la ràdio i que «donava per fet que ja no en quedarien, però n'he trobat». Amb els auriculars encara penjats a l'orella, va explicar que havia anat ràpid al quiosc perquè «per una vegada que el venen a Girona, fa gràcia tenir-lo, tot i que no crec que toqui».

L'última compradora va ser una dona -que no va voler fer declaracions- i que en va comprar un parell, que era el màxim que se'n podia adquirir. Després d'ella també s'hi van acostar més persones però que es van quedar sorpresos en veure que eren les 8 i 35 minuts i ja no n'hi havia cap.

La quiosquera, Eva Pujol, recordava a clients que s'hi acostaven que eren unes butlletes que no es podien guardar i que per tant, els havia hagut de vendre tan bon punt rebia un comprador.

Entre els paradistes, com que va córrer tan ràpida la veu, es van repartir moltes butlletes. Ara només esperen que el 31 de desembre els porti una pluja de milions.

A la carnisseria Romagós en van comprar quatre, les seves dependentes van assegurar que «ens portarà sort, perquè és un número català» i van explicar que se n'havien assabentat per ràdio i havien decidit aprofitar que tenen el quiosc al costat per comprar.

Des de llegums Comas, el seu responsable mostrava les seves dues butlletes, tot convençut. I va ressaltar que havia comprat el número perquè «en entrar me n'he assabentat i és un número que tenint-lo a prop em feia encara més gràcia». Finalment, des de Fruits Campllong, la seva treballadora, que va ser la primera a tenir una butlleta va assegurar que el número era «simbòlic» i que això l'havia dut a adquirir-lo. El sorteig de la Grossa de Cap d'Any serà el pròxim 31 de desembre.