Un dels números més buscats de la Grossa de Cap d'any s'ha venut aquest matí a Girona i s'ha esgotat en pocs minuts. El Quiosc del mercat de la plaça del Lleó de Girona ha estat l'encarregat de vendre els 80 bitllets del 1.714, un dels números més desitjats cada any. L'efecte crida ha tingut la seva resposta i en pocs minuts s'han venut tots els bitllets.

La simbologia del número fa que sigui un dels més demandats. Per aquest motiu, Loteries de Catalunya ha hagut de fer un sorteig entre tots els punts venedors que l´havien demanat. Aquest número no es pot trobar ni a internet ni a cap terminal de venda i de fet s'ha portat en secret fins a l'últim minut. A les vuit del matí s'ha donat a conèixer, com ha avançat Rac1, el punt de venda.

Els botiguers, els grans compradors

Els comerciants de la plaça del Lleó són els que han buscat més la sort en saber que es venia el número en el quiosc de l'equipament. Aprofitant que ja eren a plaça s'han apressat a comprar números. Se n'han emportat almenys una desena. La resta han estat veïns que han matinat en saber de la notícia a través dels mitjans de comunicació.

En 28 minuts s'han venut els 80 números. L'última compradora ha estat una dona -que no ha volgut fer declaracions- i n'ha comprat un parell, que era el màxim que se'n podia adquirir. Després d'ella també s'hi han acostat més persones però s'han quedat sorpresos en veure que eren les 8 i 28 minuts i ja no n'hi havia cap.

La quiosquera, recordava a clients que s'hi acostaven que són butlletes que no es podien guardar i que per tant, els havia hagut de vendre tan bon punt rebia un comprador.

Entre els paradistes, com ha corregut ràpidament la veu, s'han repartit molts els números. Ara només esperen que el 31 de desembre els porti una pluja de milions.

A la carnisseria Romagós n'han agafat quatre, les seves dependentes han assegurat que "ens portarà sort, perquè és un número català" i han explicat que se n'havien assabentat per ràdio i han decidit aprofitar que tenen el quiosc al costat per comprar.

Des de llegums Comas, el seu responsable mostrava les seves dues butlletes tot convençut. I ha ressaltat que havia comprat el número perquè "a l'entrar me n'he assabentat i és un número que tenint-lo a prop, em feia encara més gràcia". Finalment, des de Fruits Campllong, la seva treballadora assegura que el número és "simbòlic" i que això l'ha dut a adquirir-lo.

El sorteig de la Grossa de Cap d'Any serà el pròxim 31 de gener i com ja és tradició, transformarà en solidaritat els seus beneficis.