La Fundació Ramon Noguera ha llançat al mercat una nova línia de joies dissenyades i elaborades als centres ocupacionals per a persones amb discapacitat intel·lectual de Girona i Llagostera. Són set col·leccions inspirades en ciutats del món. Hi ha, per exemple, collarets, braçalets, arracades i anells que evoquen Luxor, Berlín, Venècia, Viena, Istanbul o París.

També hi ha una col·lecció especial que ha dissenyat la joiera i gemmòloga Mariona Quera. Està feta de plata i, a través de la reinterpretació de la canya de bambú, representa la ciutat de Kyoto. La directora-gerent de la Fundació, Pepita Perich, va ressaltar que el disseny i l'elaboració de joies permet mantenir una activitat més de teràpia ocupacional, que dóna feina remunerada a un centenar de persones amb discapacitat intel·lectual. Les joies tenen preus que oscil·len entre els 8 i els 55 euros.

Les col·leccions ja estan a la venda a la botiga de moda i complements de la Fundació, així com també a la botiga online www.lafundacio.net. També es podran adquirir del 28 d'octubre a l'1 de novembre a l'estand de la Fundació Ramon Noguera a la Fira de Mostres de Girona i a la seva parada al Pont de Pedra.

Disseny de Mariona Quera

Sis de les col·leccions han estat dissenyades i elaborades de manera totalment artesanal als centres ocupacionals de la Fundació Ramon Noguera. Es tracta de les línies Luxor, Berlín, Venècia, Viena, Istanbul i París, mentre que Kyoto by Mariona Quera és disseny i elaboració de Pere Quera Joiers. En total, gairebé una quarantena de peces entre collarets, braçalets, arracades i anells que reuneixen característiques de terres i cultures diferents, un tret que les fa «universals i portables per a tots els públics», segons va detallar Perich.

La directora-gerent de la Fundació va destacar la trajectòria innovadora de la fundació, que té diferents línies de treball per a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest és el vuitè any que llancen al mercat col·leccions de joies i Perich va ressaltar que s'han anat superant perquè siguin complements de qualitat i «ideals per fer regals bonics, assequibles i amb un rerefons social molt destacat». «Aquesta iniciativa és molt important per a nosaltres, ja que no només ens permet portar a terme una activitat de teràpia ocupacional, sinó que comunica el projecte social de la fundació», va detallar Perich. Les col·leccions de la Fundació les elaboren persones amb discapacitat intel·lectual en els centres ocupacionals que l'entitat té a Girona i a Llagostera.