ERC-MES i PP de Girona també van criticar ahir les ordenances fiscals que el govern (CiU-PSC) aprovarà dilluns. La portaveu republicana, Maria Mercè Roca, va considerar que les novetats són «poques i regressives», que estan «mancades d'ambició» i va lamentar que, un cop més, s'hagi rebutjat fer unes ordenaces més progressives. Des del PP, Concepció Veray, va criticar que «s'hagi perdut l'oportunitat de rebaixar la pressió fiscal dels gironins», i va assegurar que són «les mateixes ordenances de Puigdemont». Tant els republicans com la regidora popular van afirmar que l'entrada del PSC al govern no s'ha deixat notar en res, al contrari, i lamenten que aquest any tampoc s'hagi plantejat rebaixar un 10% l'IBI.

Els republicans van lamentar que les noves ordenances «retrocedeixin» a nivell social. Per exemple, van criticar que a partir d'ara, les famílies amb pocs recursos que vulguin obtenir bonificacions per a les piscines municipals només ho podran fer si és amb finalitat terapèutica. Roca també va presentar les seves propostes, com una fiscalitat més progressiva; bonficacions en l'IBI en els habitatges de menys valor cadastral i als propietaris que posin els seus pisos a lloguer social; gravar amb un 10% més d'IBI les grans superfícies i reduir-lo al petit comerç; rebaixar les taxes per fer espectacles públics de petit format, mantenir les taxes per als rodatges i una fiscalitat més verda.

Veray, per la seva banda, va demanar que es rebaixi l'IBI un 10%, que es revisin les plusvàlues, una reducció del 15% en la taxa de recollida i gestió de residus, més bonificacions per als usuaris de la deixalleria, i una ampliació de la bonificació de l'IBI per a les famílies nombroses i també per als propietaris que optin pel lloguer social, entre altres.