Resposta conjunta dels dos grups municipals (PSC i CIU) que han presentat una moció de reprovació a l'actual tinent d'alcalde i portaveu d'IpS-CUP Ferran Burch. Les dues formacions han insistit que retiraran la moció de reprovació si el portaveu es retracta i demana disculpes públicament per les acusacions realitzades o, si ho creu més pertinent "fer-ho des de l'assemblea d'IpS-CUP, no tindríem cap problema per acceptar-ho amb satisfacció". El dos grups han recordat que Burch va acusar les formacions polítiques partidàries del "sí" d'haver fet "joc deshonest" en la consulta de Salt en què es preguntava pel desenvolupament del sud de la ciutat on hi podria haver-hi un Ikea, centres hospitalaris i educatius i pisos. També que CiU i PSC actuaven amb "falta de valors democràtics elementals".

Els dos partits, molts cops enfrontats, estan units aquest cop gràcies a la campanya del "sí" i a les acusacions dels independents i cupaires. I més després que en conèixer la moció de reprovació, el representant d'IpS-CUP Ramon Muñoz va lamentar un "atac personal al seu portaveu", negués les acusacions realitzades per Burch cap a CiU i PSC i recordés que aquesta consulta popular no era autoria seva.

CiU i PSC recorden que la consulta va ser fruit d'un pacte dels socialistes amb l'equip de govern (on hi ha ERC i els mateixos IpS-CUP) durant la negociació de pressupostos de l'any passat. També asseguren que no han malinterpretat les paraules de Burch ja que van quedar recollides als mitjans de comunicació. A més, recorden que quan el portaveu cupaire va fer les declaracions li van demanar les explicacions pertinents i una rectificació i que Burch s'hi va "negar en rodó" i no va consultar-ho amb ningú. "La nostra voluntat no és enterbolir les relacions ni personals, ni de partits, només de clarificar els posicionaments de cadascú i garantir el respecte mutu".