El gironí Iñaki Garrido Pérez ha guanyat una medalla d'or a l'Olimpíada Iberoamericana de Física, en la qual ha quedat en cinquena posició dintre de la classificació global i ha obtingut el millor resultat en la prova experimental de la competició.

Fins al curs passat, Garrido estudiava a l'institut d'educació secundària Jaume Vicens Vives, de Girona, on la Fundació CiMs-Cellex el va becar per cursar el Batxillerat internacional, i aquest curs ha començat a estudiar una doble titulació de Física i Enginyeria a Barcelona. Dissabte vinent, el jove assistirà, juntament amb els seus companys de promoció, a la recollida de diplomes de la secundària postobligatòria, que va completar al juny.

Entre els millors

La XXI Edició de l'Olimpíada Iberoamericana de Física es va disputar a la ciutat de Carmelo, a Uruguai, entre els dies 26 i 30 de setembre i Iñaki Garrido és el primer classificat de l'Estat espanyol -per trobar els següents cal anar fins a les posicions número 23 i 24, per a les quals els ha pertocat una medalla de bronze. Amb el seu cinquè lloc en el còmput general de l'olimpíada, el gironí és un dels sis estudiants distingits amb una medalla d'or. Abans que l'exalumne del Vives, hi ha dos alumnes brasilers -un d'ells ha quedat primer- i dos de cubans.

L'objectiu d'aquesta competició, que exigeix superar diferentes fases prèvies, és estimular i promoure l'estudi de la física entre els estudiants preuniversitaris dels països iberoamericans. En aquesta ocasió, l'organització de la final va anar a càrrec de l'Administració Nacional d'Educació Pública, l'Associació de Professors de Física d'Uruguai, la Societat Uruguaia de Física i les Olimpíades de Física d'Uruguai. Els joves que van arribar a la final de l'olimpíada de física van haver de realitzar dues proves experimentals -apartat en el qual Iñaki Garrido va ser el millor de tots els participants- i tres de teòriques.