CiU i PSC de Salt han presentat una moció conjunta per reprovar el regidor i tinent d'alcalde Ferran Burch (IpS-CUP) per haver qüestionat el funcionament de la consulta sobre el desenvolupament del sector sud. Socialistes i convergents s'han posat d'acord per una vegada per exigir a Burch que es retracti públicament i demani disculpes per haver denunciat «maniobres» com el repartiment de sobres i paperetes marcades amb el «sí» uns dies abans, quan se suposava que ningú hi havia de tenir accés. Des d'ERC, socis d'IpS-CUP al govern, consideren un «error» la moció i lamenten que es porti aquesta qüestió a un terreny personal, tot i admetre que haurien preferit que IpS-CUP no hagués posat en dubte el procés de la consulta. Tot i això, creuen que una moció de reprovació no és la millor manera de solucionar-ho.

El «sí» a l'Ikea i al desenvolupament del sector sud va aconseguir una àmplia victòria en la consulta del 24 de setembre, amb un 87,6% dels vots i un 21,5% de participació. Però aquella mateixa nit, IpS-CUP, que havia defensat el no, va insinuar públicament que CiU i PSC, «potser per nerviosisme o per falta de valors demòcratics elementals», havien facilitat maniobres com el repartiment de sobres i paperetes marcades amb el «sí» uns dies abans de les votacions, quan se suposava que ningú hi havia de tenir accés fins al mateix dia 24. A més, els independentistes van denunciar que un professor del PSC va convocar els estudiants a un acte pel «sí» dins del mateix educatiu i que Ikea va entrar en campanya «a través de la publicitat del PSC». Segons indiquen en la moció, dies després es va celebrar una junta extraordinària de portaveus en què Burch «es va negar en rodó a disculpar-se públicament».

Per tot plegat, CiU i PSC portaran al ple de dilluns una moció conjunta per reprovar Burch per aquest comunicat de premsa.

Des d'ERC, el regidor Àlex Barceló considera «un error» portar al terreny personal un tema polític. Segons indica, les declaracions van ser un comunicat d'IpS-CUP i no unes declaracions personals de Burch. El republicà considera que no es pot fer una reprovació personal cada cop que es produeixi una discrepància, i opina que aquesta no és manera de solucionar les coses. Barceló admet que haurien preferit que les acusacions d'IpS-CUP no s'haguessin produït mai, però tot i això, no comparteix la reprovació. De tota manera, confia que les dues parts siguin «prou hàbils» per resoldre la situació fora del ple i desitja que, d'aquí a dilluns, la moció es pugui arribar a retirar.