La Fira de?Mostres de Girona arribarà enguany a la seva 55a edició amb diferents indicis de recuperació econòmica i augment del dinamisme empresarial. El certamen manté el nombre d'expositors entorn als 385 però han contractat un 14% més d'espai que l'any anterior per oferir els seus productes, fins a arribar als 11.922 metres quadrats de superfície. Aquestes xifres s'acosten als nivells de facturació assolits als anys 2009-2010, «els expositors tornen a invertir com a les èpoques més bones i això fa que puguem parlar d'una certa recuperació», ha ressaltat la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat.

L'objectiu d'aquesta 55a edició de la Fira és atraure un públic més ampli, tant de professionals com de visitants en general i donar a conèixer la mostra als joves interessats en els negocis i l'emprenedoria. Cunyat ha assenyalat que actualment, per la?Fira «no hi passen tants joves com voldríem i per això hem engegat diferents estratègies encarades a aquest tipus de públic». El president del comitè executiu, Domènec Espadalé, ha manifestat el seu orgull pel fet que «any rere any es demostra que aquesta és la fira de promoció econòmica de referència, no només a les comarques gironines sinó fins i tot de Catalunya».

Les novetats

El certamen inclou una sèrie de novetats, com ara els escenaris gastronòmic i d'emprenedoria, tallers de bricolatge, jardineria i decoració i serveis de formació per a empreses. A l'escenari Gastronòmic hi haurà demostracions i tastets amb productes de la zona certificats amb la marca Girona Excel·lent. A més, hi haurà l'escenari d'Emprenedoria dins del Saló de l'Emprenedoria, que celebra la seva sisena edició a càrrec de l'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona. Aquí s'hi farà per primera vegada la presentació oral dels treballs que optaran al Premi al Millor Treball de Final de Grau Emprenedor de la Càtedra Fundació Princesa de Girona de Joves Emprenedors de la UdG. El premi, valorat en 4.000 euros, consisteix en la matrícula al Màster en Emprenedoria i Desenvolupament Empresarial de la Facultat de Ciències econòmiques i Empresarials de la UdG.

El col·legi de Dissenyadors d'Interiors i Decoradors de Girona farà per setè any l'exposició GInteriors per presentar la professió d'interioristes. Tambe hi haurà els tallers de Bauhaus, amb una seixantena d'activitats, així com tallers de bricolatge, jardineria i decoració per a totes les edats. A més hi haurà serveis de formació per a empresaris i expositors a través del Consorci de?Normalització Lingüística.

La Fira es presenta com una exhibició multidisciplinària que comprèn tot el ventall alimentari, industrial, tecnològic, de decoració, construcció, oci i turisme de les comarques gironines i de Catalunya, una plataforma de negoci on empreses, compradors i visitants participen de les darreres novetats i oportunitats del mercat, i un punt de trobada del teixit empresarial. La mostra ofereix a les empreses, compradors i visitants un espai idoni per interactuar i portar a terme les seves transaccions comercials, conjuntament amb activitats complementàries com ara presentacions de serveis i productes, jornades, exhibicions, xerrades i concursos.

Per primer cop s'editarà una revista de la Fira, amb informació divulgativa i hi haurà una aplicació per a telefons mòbils (que inclou una entrada gratuïta). A més, es farà una prova pilot a través de l'aplicació Zonetacts, per xatejar amb gent que tens al voltant.

La Fira obrirà les seves portes del 28 d'octubre a l'1 de novembre, de les 10 del matí a les 8 del vespre. El preu de l'entrada es manté en 4,5 euros, i serà reduïda a 2 euros els dies feiners (28 i 31 d'octubre).