El Consell Social de la Universitat de Girona va aprovar ahir per unanimitat fer una aportació única de 3.394.690 euros al Parc Científic i Tecnològic amb l'objectiu de salvar-lo de la liquidació. Anteriorment la Universitat s'havia compromès a aportar aquesta quantitat en deu anys, però finalment ha decidit posar-la d'un sol cop per tal de facilitar les coses. A més, el rector, Sergi Bonet, ja va dir que compten també amb 2,5 milinos d'euros de tresoreria que també estan disposats a aportar si això serveix per facilitar l'acord de cara al 10 de novembre, quan està convocada la Junta de Creditors.

Després de la tensió viscuda les últimes setmanes entre la UdG, la Diputació i l'Ajuntament de Girona, la situació s'ha calmat en els darrers dies. O almenys, aparentment. Dilluns, durant la concentració dels treballadors del Parc a favor de l'acord, Bonet va reclamar per enèsima vegada més compromís a les administracions gironines i va afirmar que «no es pot culpar Madrid» de la situació actual del Parc. Aquestes paraules no van agradar gens ni a Ajuntament ni Diputació, que van lamentar que Bonet -que també és president del Patronat del Parc- posés en entredit el compromís de les institucions. Dimarts, la Diputació va aprovar en el ple una manifestació de voluntats per posar sis milions d'euros en tres anys per poder salvar el parc.

Finalment, Bonet ha negat que hi hagi «cap conflicte institucional» però ha admès que el seu paper ara, com a president del Patronat, és pressionar les institucions per tal que tothom faci «el màxim que pugui»?per salvar el Parc.