L'univers Playmobil envairà Girona el cap de setmana del 12 i 13 de novembre. El Palau de Fires acollirà un nou model de lleure educatiu en família amb activitats, tallers i jocs de grans dimensions per estimular la creativitat en el que vol simular un parc temàtic. A més, hi haurà concursos i una zona comercial on comprar els populars «clics», tant de segona mà, com nous, fora de catàleg o els que ara per ara només es venen al nord d'Europa.

Una de les grans activitats serà el Concurs Internacional de Diorames inspirats en l'univers Playmobil. L'esdeveniment, organitzat per Esplay Girona amb el suport de l'Ajuntament, portarà vint dioramistes d'arreu d'Europa a fer les seves construccions temàtiques amb playmobils al Palau de Fires. Hi haurà belgues, alemanys, luxemburguesos, francesos, espanyols i catalans.

Un altre esdeveniment rellevant serà la Fira internacional de Col·leccionisme, on dotze 12 expositors oferiran productes nous i de col·leccionisme als visitants o el concurs infantil Abacus de Diorames Playmobil, adreçat als infants, i que té com objectiu estimular el desenvolupament creatiu dels nens i nenes. La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, va posar èmfasi en el fet que sigui una fira «internacional i capaç d'atraure públic familiar, i de fer arribar la cultura popular i tradicional als petits i grans».

També cal destacar un concurs de fotografia; una galeria de figures gegants Playmobil, que mostrarà onze figures de 160 centímetres d'alçada; una zona de jocs, i diversos tallers de creativitat o un espai digital amb un titella interactiu del Tarlà i un taller d'animació, entre altres, tal com ha indicat tinenta d'alcaldia, Maria Àngels Planas.

A més, una desena d'establiments associats a Girona Centre Eix Comercial configuraran una ruta d'aparadors amb diorames i figures Playmobil fora de catàleg i creats especialment per a l'ocasió, segons van explicar els organitzadors.