El director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, assegura que Adif encara té el pla d'autoprotecció del túnel del Tren d'Alta Velocitat a Girona "aturat" i que pel que li consta "tenen ja adjudicada la xarxa Rescat, però tenen un problema amb l'empresa que l'ha d'executar". Ballesta recorda que per part d'Interior s'ha deixat clar a Adif que no validaran el pla d'autoprotecció "si no hi ha la xarxa Rescat ni les sortides d'emergències construïdes". Ja fa més de tres anys que la línia d'alta velocitat a Girona va ser inaugurada.

Ballesta ve a reafirmar les mancances que els bombers del parc de Girona han denunciat a través d'un manifest i que se centra sobretot en alertar de les "mancances de seguretat en el túnel del TAV de Girona". A grans trets asseguren, entre altres coses, que hi ha personal que fins i tot no ha estat mai al túnel, i que els manca un protocol i un sistema de fums i de comunicacions fix. Per això, diuen que si cal fer un servei no s'hi podria actuar amb seguretat.

El responsable d'Interior a Girona recorda que les mancances que denuncien els Bombers "ja les hem recordat moltes vegades" als responsables d'Adif i Foment. També afegeix que un altre problema amb què es troben des de Girona és que davant del Ministeri de Foment hi ha el titular de Justícia, perquè a Madrid "no hi ha govern". Ballesta confia que "el tema de la xarxa Rescat aviat s'acabi", però critica que "en una infraestructura moderna" no hagués estat prevista, perquè aquesta xarxa "té més de 20 anys".

Equipaments previstos

Pel que fa a les demandes dels Bombers sobre equipament adequat per si mai han d'actuar en una intervenció als túnels de l'alta velocitat, Ballesta assegura que "estan compresos en el pla estratègic aprovat fa pocs dies i que preveu material i vehicles".

Finalment, el titular d'Interior recorda que l'any passat els Bombers i la Generalitat es van negar a anar al simulacre que va organitzar Adif en el túnel. Ballesta argumenta que "un simulacre és l'última peça del pla d'autoprotecció, i abans de fer-ne un, cal el pla validat".