Les activitats que es vulguin organtizar a partir d'ara al parc de la Devesa de Girona hauran de pagar una taxa de com a mínim 1.500 euros. Les excepcions seran només aquelles que ja s'hi porten a terme actualment: el mercat, les fires i tot allò relacionat amb Fira de Girona. La resta -per exemple, actes com el concert Escape in the Park, celebrat aquest estiu- hauran de pagar aquesta nova taxa.

Fins ara, qualsevol activitat que es feia a la Devesa havia de pagar 260 euros, el mateix preu que a la resta de Girona. Segons ha explicat la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas (CiU), l'objectiu d'aquesta nova taxa és "protegir" la Devesa i incentivar que es facin activitats a altres espais de la ciutat. Aquests 1.500 euros seran el preu de sortida, tot i que la taxa es podria elevar més en funció dels dies i l'espai ocupat. D'altra banda, també està previst que, quan entri en funcionament la zona verda d'aparcament de la Devesa (davant de la Sala de Ball), els dies de mercat (dimarts i dissabte) la primera hora sigui gratuïta, amb l'objectiu de facilitar la mobilitat a la zona.

L'Ajuntament de Girona ha anunciat que de cares al 2017 congelarà impostos i taxes per cinquè any consecutiu. Segons Planas, malgrat que la ciutat ja mostra símptomes de recuperació econòmica, de moment no volen gravar més al contribuent. Per això, augmentaran la bonificació de l'ICIO per als habitages catalogats (que, segons la categoria, passarà del 30 al 40% o del 40 al 50%) i es reduirà de deu a cinc el nombre d'anys que han de passar per poder vendre's una vivenda que s'hagi beneficiat d'aquest tipus de bonificacions. L'objectiu és fomentar la rehabilitació d'edificis antics, especialment al Barri Vell però també al conjunt de la ciutat.

Excempcions per a rodatges

Una altra de les novetats serà que els rodatges i sessions fotogràfiques que serveixin per promocionar Girona no hauran de pagar taxes. Això inclouria, per exemple, casos com el de la sèrie Joc de trons. El consistori valorarà que, en el casos en què la ciutat sigui fàcilment reconeixible, els promotors dels rodatges no hagin de pagar taxes.

D'altra banda, els vehicles elèctrics estaran excempts de pagament a les zones verdes i blaves. A més, es bonificaran tots aquells vehicles que facin càrrega i descàrrega a primera i última hora del dia, per tal d'evitar col·lapses en les hores centrals.

També s'equipararan les famílies monoparentals amb les nombroses en el pagament de les taxes de piscina i l'IBI. Finalment, els comerços que es vulguin ampliar tindran una bonificació del 50% en la taxa d'activitat i la taxa per recollir animals fugits serà gratuïta la primera vegada.