L'univers Playmobil envairà Girona el cap de setmana del 12 i 13 de novembre. El Palau de Fires acollirà un nou model de lleure educatiu en família amb activitats, tallers i jocs de grans dimensions per estimular la creativitat. A més, hi haurà concursos i una zona comercial on comprar els populars «clics» tanrt de segona mà, com nous, fora de catàleg o els que ara per ara només es venen al nord d'Europa.

Una de les grans activitats serà el Concurs Internacional de Diorames inspirats en l'univers Playmobil. L'esdeveniment, organitzat per Esplay Girona amb el suport de l'Ajuntament de Girona, portarà vint dioramistes d'areeu d'Europa a fer les seves construccions temàtiques amb playmobils al Palau de Fires. Hi haurà belgues, alemanys, luxemburguesos, francesos, espanyols i catalans.

Col·leccionistes, expositors i fans de la històrica marca alemanya de joguines, donaran color a aquest esdeveniment que tindrà un format similar a un «parc temàtic», farcit d'activitats adreçades al públic infantil i familiar, per estimular la creativitat i la cultura Playmobil.

Un altre esdeveniment rellevant és la Fira Internacional de Col·leccionisme, en la qual 12 expositors oferiran productes nous i de col·leccionisme als visitants o el concurs infantil Abacus de Diorames Playmobil, adreçat als infants i que té com objectiu estimular el desenvolupament creatiu dels nens i nenes. La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha volgut posar èmfasi en el fet que sigui una fira «internacional i capaç d'atraure públic familiar, i de fer arribar la cultura popular i tradicional als petits i grans». De fet, hi haurà referència al Tarlà, als Manaies i a altres elements de la tradició gironina.

També cal destacar un concurs de fotografia patrocinat per la botiga de joguines Zeppelin i l'Agrupació Fotogràfica de Salt; una galeria de figures gegants Playmobil, que mostrarà onze figures de 160 centimetres d´alçada; una zona de jocs, i diversos tallers de creativitat o un espai digital amb una titella interactiva del Tarlà i un taller d'animació, entre altres, tal com ha indicat tinenta d'alcalde, Maria Àngels Planas.

A més a més, una desena d'establiments associats a Girona Centre Eix Comercial configuraran una ruta d'aparadors amb diorames i figures Playmobil fora de catàleg i creats especialment per a l´ocasió, segons han explicat els organitzadors.

Tots els visitants podran participar en el sorteig de dues col·leccions senceres de La Aventura de la Historia de Playmobil, de l'editorial Planeta de Agostini, una col·lecció de seixanta llibres i figures exclusives Playmobil.

Aquesta primera edició compta també amb el suport de les associacions de col·leccionistes Playm´hérault i Riude&Clicks. El preu de l'entrada serà de tres euros.