Desenes d´usuaris del Parc Científic i Tecnològic es van concentrar ahir al migdia a les escales de Giromprèn per llegir un manifest on exigeixen «responsabilitat» a les administracions i clamen perquè s´arribi a un acord per salvar el parc. A l´acte hi va assitir també el president del Patronat del Parc, Sergi Bonet, i la directora de l´ens, Anna Albar.

Els treballadors van alertar que les perspectives de futur del Parc són «catastròfiques». Per això, van considerar que «el temps de les fugides endavant ja ha passat» i que cal un acord institucional «valent i necessari». Els usuaris van indicar que el Parc està funcionant millor que mai i per això no volen «veure com unes instal·lacions finançades amb diners públics cauen en mans privades a preu de saldo fruit d´una liquidació». «Això seria socialitzar les pèrdues i privatitzar els beneficis», van indicar. I qui té la màxima responsabilitat, pensen, són les administracions del territori: «Que ningú no caigui en al temptació d´esgrimir l´argument que Madrid ens roba. Si el Parc és una infraestructura del nostre territori, també és del territori la responsabilitat a les verdes. A les madures ja es va sortir a la foto... ara no val esborrar-se´n», van advertir.

Després de la lectura del document, Albar va agrair el gest dels treballadors i va assegurar que el Parc «no és un projecte artificial, sinó real» on «està clar que o hi som tots o que difícilment serà viable».