Usuaris del Parc Científic i Tecnològic de la UdG han organitzat per dilluns vinent una concentració per reclamar un acord institucional que permeti treure l'organisme del concurs de creditors i salvar-lo de la liquidació. En un manifest que ja han començat a distribuir, reclamen "un acord institucional valent i necessari". Segons recorden, el 75% del deute del Parc està en mans de l'administració pública, i per això demanen a les administracions que arribin a un acord. A més, exigeixen una especial responsabilitat a les administracions gironines i catalana. "Que ningú no caigui en la temptació d'esgrimir l'argument de Madrid ens roba. Si el Parc és una infraestructura del nostre territori, també és del territori la responsabilitat a les verdes. A les madures ja es va sortir a la foto... ara no val esborrar-se'n", adverteixen.

Els usuaris creuen que "segur que és cert que el Parc, en el moment que fou creat ara farà deu anys, requeria d'un planejament estratègic que no es va pensar com tocava". "L'època de les vaques grasses duia a fer les coses coses com es feien i hi van haver cops de colze per sortir al costat del projecte, de les obres, de les inauguracions, per ocupar cadires al Patronat, etc", lamenten.

De tota manera, creuen que el Parc "on es pot deixar caure ara", quan "per fi està acomplint allò per a què va ser concebut". En aquest sentit, recorden que en aquests moments l'organisme està format per gairebé 150 empreses, 1.400 usuaris, està ocupat en un 90% i és un dels principals pols econòmics de la ciutat i les comarques de Girona.

Per això, asseguren que no estan disposats, ni com a usuaris de l'organisme ni com a ciutadans, "a veure com unes instal·lacions finançades amb diners públics cauen en mans privades a preu de saldo fruit d'una liquidació". "Això sí que seria socialitzar les pèrdues i privatitzar els beneficis", indiquen. Per això, han convocat una concentració dilluns a les dotze del migdia a les escales de Giroemprèn.