Un total de 118 cercles, agrupacions municipals de Podem Catalunya, han demanat activar-se i un 50% ja ha obtingut a qualificació d´actius. Segons la responsable de la Secretaria d´Organització del partit Ruth Moreta, les previsions apunten que a finals d´octubre ja siguin un 70%. Per Moreta, aquestes dades demostren que Podem "és un partit català viu, arrelat al territori", amb una majoria dels seus cercles concentrats a l´Àrea Metropolitana de Barcelona però també amb una força "Important" a la resta del territori. Els responsables del partit han fet pública aquest dilluns una primera radiografia de l´estat de salut al territori de l´organització i la seva implantació a Catalunya.

Per la seva banda, el diputat al Parlament i secretari polític de Podem, Joan Giner, ha comentat que la seva organització podrà a portar al nou subjecte polític d´esquerres "un caràcter més ciutadà, de moviments socials i d´un perfil menys institucional, i ha insistit en la idea de "portar la cultura dels moviments al carrer a les institucions".

En aquest mateix sentit, s´ha pronunciat el també responsable d´Organització del partit Andreu Escobar, que ha destacat que després del mapeig de la força del partit al territori, s´ha identificat un militant de Podem "de perfil activista, participant dels moviments socials i dels diferents espais de lluita per a la recuperació de drets i sobiranies".

Per territoris, Moreta ha detallat que el gruix dels cercles que han demanat la seva activació pertanyen a la demarcació de Barcelona, amb 87, dels quals ja s´han activat la meitat. La resta es distribueixen entre les comarques de Tarragona (14 demanats i 7 d´activats), de Girona (5 cercles i 3 d´activats) i Lleida (1 cercle activat i 4 peticions), que a més té una sèrie de cercles comarcals que resten pendents d´activació.

El procés d´activació dels cercles també ha generat una nova figura a les agrupacions municipals, la de l´enllaç d´organització, que segons ha explicat el propi Escobar serà "un punt de connexió" entre la direcció del partit i els territoris que permetrà "fer pujar els debats i els requeriments que es facin des dels territoris al nostre Consell Ciutadà i a les àrees necessàries de la nostra direcció", i que a més guardarà una relació de paritat de gènere per tal de respectar el caràcter feminista de Podem.