Veïns del Barri Vell han reclamat a l'Ajuntament de Girona que comencin d'una vegada per totes les obres de la segona fase de la plaça del Pallol, situada just darrera del Teatre Municipal. Els veïns es queixen que actualment aquest espai s'ha convertit en el "traster" del Teatre, que sovint hi ha cotxes mal aparcats i que està "brut i deixat". El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, ha explicat que els treballs ja han estat adjudicats i començaran en un mes i mig, aproximadament.

La reforma de la plaça del Pallol era una reivindicació veïnal històrica. L'espai havia quedat potes enlaire des de que s'hi va començar a construir un aparcament soterrat, l'any 2007. Els treballs, però, es van allargar més del previst a causa de diversos incidents, de manera que no es van acabar fins el 2013. Llavors, l'Ajuntament va presentar el projecte per reurbanitzar la plaça, que es dividia en dues parts. La primera ja es va executar, mentre que la segona queda pendent.

Els veïns asseguren que l'Ajuntament els va dir que les obres d'aquesta segona fase estarien fetes, com a molt tard, al setembre. Per això, es queixen que ja som a octubre i encara no han ni començat. "Al contrari, s'ha convertit en el traster del Teatre Municipal, en l'aparcament dels treballadors i del taxi dels actors, a part de tenir-ho brut i deixat", assenyalen.

Des de l'Ajuntament, Alcalà explica que la tramitació administrativa s'ha complicat més del previst, però indica que els treballs ja estan adjudicats i que començaran en un mes i mig. D'aquesta manera, la reforma de la plaça encararà ja la seva recta final.