Un dels lladres que va rebentar nombroses botigues de Girona i rodalies a cops de tapa d'embornal aquest estiu ha fugit de la justícia. El noi, de 23 anys, actuava sempre amb un còmplice. Anaven a cavall d'una moto robada i aquest estiu, en tan sols dues setmanes, van arribar a cometre una vintena de robatoris. El mètode sempre era el mateix: estampaven una tapa d'embornal al vidre o a la porta dels comerços i, un cop a dins, se n'enduien tots els diners que podien (en algunes ocasions, fins a 1.000 euros). Els Mossos el van poder detenir la matinada del 28 de juliol, poc després que entressin en una farmàcia i ho provessin en una altra.

Després de passar davant del jutge, el jove va quedar en llibertat provisional, tot i el seu historial i que no tenia domicili conegut. De fet, va declarar que vivia sota el pont de Fontajau. Ara, s'ha fet fonedís i no se l'ha pogut citar perquè comparegués altre cop davant del jutjat. Damunt seu ja pesa una ordre de cerca i detenció.

El llistat de comerços on van actuar, tots situats a Girona o a Sarrià de Ter, és extens. Hi ha des d'una benzinera (on van robar mentre la dependenta encara era a dins) fins a un restaurant de menjar ràpid, passant per farmàcies, perruqueries, un bar, un centre cívic o una sabateria. En pocs dies, van actuar una vintena de vegades. Hi havia matinades en què arribaven a cometre fins a tres robatoris amb poca estona de diferència.

Finalment, els Mossos els van enxampar una nit mentre actuaven i van detenir el jove de 23 anys. El seu còmplice, de 33 anys, va ser detingut uns dies després.