Els veïns de Santa Eugènia es van reunir dijous al vespre per redactar un memorial de greuges de diferents demandes que s'han fet a l'Ajuntament de Girona, durant els darrers dos anys, i que no s'han resolt. Entre les queixes del prop d'un centenar de veïns, hi ha el mal estat d'alguns punts de la nova frontissa i de diversos jocs infantils amb elements que requeririen reparacions. També lamenten l'estat de la jardineria i que molts fanals tenen les bombetes foses.

En temes de mobilitat es considera que el canvi de sentit del carrer Montseny ha causat cert "embolic" i hi ha cotxes que van molt ràpid al vial de la frontissa, tot i estar concebut com un vial de serveis. Les demandes inclouen també saber quin és el futur de la reivindicada reconstrucció del pont del Dimoni que mai acaba de fer-se realitat. També es demana millorar el pipican del Mas Masó i es recorda que es vol un altre espai de passeig per a gossos al carrer Costabona.

La neteja mereix un punt a part. Es considera que la situació és "greu". S'apunta que els diumenges les places estan brutes i que en algunes com la del Barco no s'hi actua amb aigua a dins. També que els contenidors fan pudor.

Hi ha una llarga llista de demandes. El president de l'Associació de Veïns de Santa Eugènia, Ramon Macaya, ha explicat que aquest memorial i les reunions que s'aniran fent periòdicament, "no volen ser un espai de queixa, si no de solucions". "La responsabilitat no és només de l'Ajuntament. Volem ser corresponsables", ha remarcat.

De fet, Macaya considera que Santa Eugènia no hauria de participar més a la convocatòria de pressupostos participats de l'Ajuntament. Al seu parer, hauria de tenir un pressupost fix inclòs dins dels pressupostos municipals.

Els carrils bici

La trobada l'organitzava per l'Associació de Veïns de Santa Eugènia de Ter, Mancomunitat de Santa Eugènia- Can Gibert i hi va ser present també un representant de Can Gibert. A la propera reunió es parlarà especificament de la manca d'il·luminació i dels carrils bici, que mereixen una reunió específica per la quantitat de problemes detectats.