L'Ajuntament de Girona va aprovar en el Ple de dilluns per unanimitat el reglament per crear el futur Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional. La finalitat és esdevenir un òrgan de consulta, assessorament i participació dels diferents agents educatius, socials i econòmics per establir una plataforma estable de treball, debat i proposta per impulsar la formació professional i ocupacional.

Per fer el reglament hi han participat els diferents agents educatius, socials i econòmics vinculats a la formació professional i ocupacional a la ciutat, que esdevindran també els principals actius del Consell.

La regidora d'Educació, Isabel Muradàs, va manifestar que l'aprovació és necessària per "establir i consensuar un mecanisme de participació, debat, proposta i cooperació entre els sistemes educatiu i productiu, a fi i efecte de facilitar la inserció professional mitjançant els diferents agents educatius, socials i econòmics de la ciutat". El regidor d'Ocupació, Joaquim Rodríguez, va assenyalar la importància de "promoure mecanismes per establir una xarxa a la ciutat i a l'àrea d'influència que, coordinadament, impulsi serveis i programes per a la formació professionalitzadora i l'ocupació".