La Comissió de Salut del Parlament va aprovar ahir una proposta de resolució que insta la Generalitat a reduir la massificació dels centres d'atenció primària de la ciutat de Girona. El text, presentat pel grup parlamentari del PSC, recorda que les ràtios que hi ha a les àrees bàsiques de salut de Girona superen els criteris recomanats per l'administració i que això ocasiona conseqüències com l'allargament de les llistes d'espera, un major temps d'estada al centre per ser atès o la reducció dels temps de visita, per exemple.

Es van aprovar per unanimitat els punts de la proposta que demanaven situar les ràtios de targeta sanitària per sota dels 1.500 pacients per cada metge i de 1.200 per cada pediatra, ja que en centres com el CAP de Can Gibert del Pla hi ha 1.605 ciutadans per metge de família i al doctor Vilaplana, de Taialà, 1.800 targetes per facultatiu i 1.360 menors de 14 anys per pediatra.

En aquest sentit, tots els grups representats a la Comissió de Salut van estar d'acord en demanar que "es resolgui amb celeritat les situacions de massificació del CAP de Can Gibert i del doctor Vilaplana de Girona", dotant-los de més personal.

Pel que fa al tercer punt del text proposat els socialistes, que insta a la construcció d'un nou CAP a la zona de l'Eixample, va rebre el suport de tots els grups excepte Junts pel Sí. El text recorda el tancament del CAP del carrer ?Maluquer Salvador i les demandes dels representants veïnals per recuperar un centre a la zona, tenint en compte el creixement demogràfic i l'envelliment de la població.