L'Ajuntament de Girona va aprovar inicialment ahir i, per unanimitat, el nou reglament regulador del servei de taxi de la ciutat de Girona. Una normativa que també s'haurà de debatre i aprovar als Ajuntaments de Salt i Sarrià de Ter. Aquest reglament, que ara estarà a exposició pública per si es volen presentar la·legacions, permetrà entre altres aspectes que els taxistes dels tres municipis puguin parar a qualsevol de les poblacions.

A més, es regulen els dies de vacances i s'anirà incrementant la flota de vehicles adaptats. Malgrat els vots a favor de tots els partits, Míriam Pujola (Ciutadans) va indicar que s'anava «tard», Ester Costa (CUP) va requerir que es vagi controlant el número de vehicles adaptats perquè sempre n'hi hagi de disponibles i Ricard Calvo (ERC) que es revisi les parades existents.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà (CiU), va explicar que el reglament és fruit de cinc anys de treball i una trentena de reunions amb presència dels tres ajuntments i dels quatre sindicats. Alcalà va assegurar que lluitaran contra l'intrusisme, com li van demanar des de l'oposició.