La plataforma Salvem la Devesa ha lamentat que la memòria definitiva i íntegra sobre el Pla Especial de la Devesa no es faci pública, al més aviat possible, abans de la seva presentació al ple de l'Ajuntament de Girona, probablement el mes de novembre. La plataforma considera que el document és clau perquè esdevingui un material de discussió, participació i treball sobre l'ordenació i els usos finals del parc de la Devesa. L'entitat proteccionista reclama al consistori "total transparència i diàleg amb la ciutadania" abans de l'aprovació definitiva en el ple del consistori de l'esmentat Pla Especial de la Devesa. A més a més, la plataforma insisteix en el fet que el Pla Especial que s'està elaborant ha d'incloure "sí o sí" el futur Pla d'Usos. Al seu parer, no s'entendria que "un pla i l'altre fossin peces separades", tant pel que fa al seu redactat, com en la seva aprovació i en la seva aplicació, per a un parc que és únic.

En aquest sentit, apunten que alguns dels usos que darrerament -en ocasions, anualment- han ocupat la Devesa no són els més adequats, ni objectivament ni naturalment, per la qual cosa sol·liciten que "es busquin alternatives als usos distorsionadors que ara es fan al parc i que són venuts com a acceptables".

Aquests usos, del parc "han de ser clars, transparents i consensuats per damunt de tot" i han d'estar "lliures d'usos que atemptin contra el seu valor natural, el de la seva flora i fauna". Indiquen també que "lògicament" ha d'estar obert a qualsevol activitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient.