L'Ajuntament de Girona modificarà l'Ordenança de Civilitat per impedir que els comerços amb llicència per obrir les 24 hores puguin vendre alcohol entre les onze de la nit i les vuit del matí. Com que fins ara l'ordenança no ho prohibia explícitament, molta gent anava a altes hores de la matinada a comprar alcohol a aquests locals, provocant aldarulls i molèsties als veïns del voltant. Els barris on més s'ha produït aquest problema són Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Narcís i l'Eixample, alguns dels quals connecten amb zones d'oci nocturn.

Segons ha explicat la regidora de Seguretat, Sílvia Paneque (PSC), el fet que fins ara no estigués prohibit vendre alcohol a la nit a les botigues 24 hores feia que aquestes es convertissin en un punt de referència entre els noctàmbuls que volien aconseguir ampolles o llaunes d'acohol. Com a conseqüència, al voltant d'aquestes botigues sovint s'han detectat persones consumint alcohol o estupefaents a altes hores de la nit, parlant en veu alta, cridant o conduint cotxes a tota velocitat que després frenen de cop, amb les conseqüents molèsties per als veïns.

Per això, l'Ajuntament de Girona ha decidit modificar l'Ordenança de Civilitat i incloure com a infracció greu "la venda o consum de begudes alcohòliques en tots els establiments (excepte els que gaudeixin de la deguda llicència o autorització), inclús els que gaudeixen d'excepcionalitat horària,tret dels que ja tenen limitació horària fixada reglamentàriament, per motius de seguretat pública entre les 23 i les 8 hores del dia següent".

Això permetrà que, quan la policia detecti que un d'aquests locals ven alcohol en horari nocturn, pugui aixecar acta amb garanties jurídiques. Fins ara, com que l'ordenança de civilitat no ho preveia, només podien posar multes si enxampaven algú bebent alcohol al carrer, però no a la botiga 24 hores que li havia venut. A partir d'ara, doncs, la botiga també podrà ser multada.

L'objectiu de l'Ajuntament és continuar lluitant contra el consum d'alcohol al carrer i també reduir les molèsties als veïns. La mesura s'haurà d'aprovar en el ple de dilluns que ve.