L'Audiència Provincial de Girona va jutjar ahir un caporal de la Policia Municipal de Girona i un jove de la ciutat que s'acusen mútuament arran d'una detenció durant les Fires de Girona. Els fets van tenir lloc a primera hora del matí del 24 d'octubre del 2010. El caporal s'enfronta a 3 anys de presó i 13 d'inhabilitació per detenció il·legal mentre que el jove afrona 1 any i 9 mesos de presó per atemptat a l'agent de l'autoritat.

El policia sosté que va decidir multar el noi i la seva parella perquè estaven asseguts damunt les plantes d¡una jardinera i assegura que el jove li va ventar un cop de puny i que, quan va passar a detenir-lo, es va resistir i li va arribar a trencar el vidre del cotxe patrulla.

El jove, per la seva banda, va declarar que el caporal va anar cap a ells amb supèrbia, els va escridassar i agredir, i que quan el van detenir, va trencar el vidre com un "acte reflex".

Segons que va relatar el noi, el capoaral els va escridassar, els va empentar i els va llançar el mòbil per terra quan van intentar fer-li una foto del número de placa. "Em va agafar pel coll, em va donar cops de puny i puntades de peu i em va empènyer dins del cotxe patrulla; jo estava atemorit", va declarar.

Aleshores, volent protegir la seva xicota, el jove ha dit que va sortir del cotxe i en "un acte reflex" va trencar el vidre, però sense intenció de fer-ho. L'incident es va acabar amb l'arribada de reforços, el jove emmanillat i conduït als calabossos de la comissaria, d'on en va sortir al cap d'unes dues hores.

El caporal assegura que va veure la xicota del jove tombada damunt les plantes i per això va decidir multar-los. Assegura que a mida que anava omplint l'acte, els crits de la parella anaven pujant de to i va ser aleshores quan al jove li va caure el telèfon a terra mentre volia fer una foto, es va tornar "molt irascible" i li va donar un cop de puny a la cara.

Durant el judici també van declarar com a testimonis altres agents de la Policia Municipal i la xicota del jove. Però aquí, novament, unes i altres declaracions tampoc van permetre aportar massa llum. Els agents van afirmar que el jove es va resistir activament a la detenció; i la xicota, que va ser el caporal qui es va mostrar "agressiu i violent" cap a ells, "actuant d'una manera que no era normal per a un policia".

Ara, tot queda en mans de la secció quarta de l'Audiència de Girona perqué serà la seva sentència la que decanti la balança.