L'Ajuntament de Girona té detectats quatre punts de la ciutat on les cotorres de Kramer s'han fet més habituals. Es tracta dels cedres del parc Migdia, els jardins de Pedret i els jardins de la Devesa, així com als plàtans del mateix parc de la Devesa. És en aquest punt on es retiren els nius. Aquest any, les actuacions ja han portat a treure sis nius. Altres anys, les actuacions havien estat més contundents. El 2015 es van treure tretze nius i el 2014 en van ser 24.

També hi ha exemplars d'aquesta au exòtica en molts altres punts, però no tan concentrats. Per exemple, a l'entorn del parc Central on hi ha arbres, com al carrer Bisbe Sivilla, o al Barri Vell, en llocs com als arbres que hi ha a tocar del Pont de Pedra. Val a dir que també hi ha exemplars de cotorra argentina.

Es tracta d'un ocell de colors vistosos (verd i groc) que es pot comprar en botigues a un preu més econòmic que un lloro. Són molt cridaners, fet que pot molestar els seus amos. De fet, es creu que van començar a propagar-se pels parcs i jardins després que algú decidís deixar-lo lliure perquè ja no el volia tenia a casa. Els seus nius poden arribar a pesar 150 quilos i això genera el perill que poden suposar els trencaments de branques.

Fonts municipals han posat de manifest que les cotorres són "una plaga", com també ho són els coloms o els gavians.

No obstant, es considera que el nombre d'exemplars que hi ha a la ciutat no és excessivament elevat. Per aquest motiu, les mesures que es prenen no són tan contundents com les que es prenen amb els coloms i els gavians. Des de l'Ajuntament també s'ha posat de manifest que si es veiés que hi ha un increment molt gran de cotorres, es canviarien les mesures.

Pel que fa a gavians, el control de gavians es porta a terme durant l'època de cria (d'abril a juny). En aquest cas, els tècnics contractats s'encarreguen de retirar els nius, els ous i els polls que es localitzen en els terrats i teulats de la ciutat. Aquest any es van retirar 42 nius, 51 ous i 49 polls. Puntualment, també van actuar per a retirar 2 gavians adults de patis tancats. Comparativament, l'any 2014 es van retirar 28 nius, 62 ous, 39 polls i 2 adults. Els exemplars capturats són retirats pels tècnics de l'empresa i són sacrificats d'acord amb la normativa vigent.

Respecte als coloms, el control de la població es porta a terme en dos períodes: de març a maig i de setembre a octubre, evitant els mesos de més calor. Una empresa especialitzada s'encarrega de fer captures amb xarxes automàtiques, previ encebament en els punts crítics que tenen coneguts per l'històric de dades, les queixes dels ciutadans i la prospecció del personal de la Brigada municipal de control de plagues.

En d'altres espais on no és adequat fer les captures amb les xarxes, s'instal·len gàbies trampa en els terrats o els teulats dels edificis. Els exemplars capturats són retirats pels tècnics de l'empresa i són sacrificats d'acord amb la normativa vigent. Aquest any s'han capturat 379 exemplars amb gàbies i 673 amb xarxes. Les dades no són definitives perquè encara queden les dades d'aquest mes d'octubre.

L'any passat el nombre total de captures també es va apropar al miler. El 2014, la xifra es va enfilar fins a més de 1.400 i el 2013 havia estat de quasi 600.