Campanya perquè s'alliberin els paons dels jardins de la Devesa

Una entitat veganista critica la "lamentable exhibició" i ha recollit 1.051 firmes a "Change.org"

13.10.2016 | 06:30
Els animals que hi ha en una gàbia als jardins de la Devesa.

Una entitat veganista ha iniciat una campanya per la plataforma Change.org on reclama que s'alliberin els quatre paons i les tórtores que hi ha als jardins de la Devesa de Girona. L'associació, que es diu ¿Serás su voz?, afirma que els animals estan engabiats en una presó de molt reduïdes dimensions i ja ha reunit 1.051 firmes.
L'entitat lamenta que "la deplorable exhibició es faci en un parc públic"i apunta que les aus tenen "poc espai, incapacitat de moviment i de vol" i que a més a més, han de suportar "concerts, festes, mercats i les instal·lacions d'atraccions de fira".
En aquest sentit, asseguren que els responsables del parc de la Devesa, potser només per tradició, "donen una inhumana qualitat de vida i una negació de la més mínima llibertat als animals, exposats com si de mobles, i no d'éssers vius, es tractés".
Històricament als jardins de la Devesa hi havia hagut sempre paons fins que l'any 2007 algú va forçar la gàbia i els animals van desaparèixer. També van aparèixer pintades en favor de l'alliberament animal. L'any 2014, l'Ajuntament en va tornar a posar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema