Girona acollirà aquest dijous vinent una nova edició de la Marató de donació de sang que, un any més, es farà a la Casa de Cultura de deu del matí a dos quarts de tres del migdia i de dos quarts de quatre de la tarda fins a les nou del vespre. Així es va donar a conèixer ahir durant la presentació de la campanya a l'encreuament entre el pont de Pedra i la rambla de la Llibertat i durant la qual els seus organitzadors -el Banc de Sang i Teixits de Girona- van fer una crida a la ciutadania per intentar superar les 500 donacions.

"Hem d'arribar a fer més de 500 bosses perquè ara fa molts anys que no s'hi arriba", va demanar el cap de servei del Banc de Sang i Teixits de Girona, Joan Profitós, qui va detallar que només un 6% de la població dóna la sang que es guarda als hospitals. "Tots, un dia o altre, vinguem d'on vinguem, podem necessitar sang i, per tant, ens hem d'implicar en la Marató i no només participar-hi nosaltres, sinó estirar les persones del nostre entorn a participar-hi també", va remarcar la regidora de Salut de l'Ajuntament, Eva Palau. A l'acte hi van acudir també el vicepresident de l'Associació de Donants de Sang de Girona, Blai Buisan; el gerent territorial del CatSalut a Girona, Miquel Carreras; representants dels cossos de la Policia Municipal de Girona, dels Bombers de la Generalitat i de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona; directius del Girona FC, encapçalats pel president de l'entitat, Delfí Geli; i personalitats diverses, com l'actor i director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), Martí Peraferrer, que va conduir l'acte.

Durant la jornada de la Marató, que s'anuncia amb uns cartells protagonitzats pel Tarlà, es faran diferents activitats lúdiques, amb la implicació del teixit associatiu i empresarial de la ciutat i les institucions, com són un refrigeri, un marcador electrònic i música ambiental. A més, segons va informar el consistori, totes aquelles persones que vulguin participar-hi, si ho desitgen, podran reservar hora a través del web del Banc de Sang (www.donarsang.gencat.cat). En la passada edició, a Girona hi van participar més de 400 persones.