El grup municipal d'ERC-MES de Girona està negociant amb el govern una nova proposta sobre Salari Mínim de Ciutat (SMC). Segons la coalició, la literalitat del text no agradava a l'executiu però "vam veure marge d'acord", ha explicat Maria Mercè Roca. "L'objectiu és que la moció s'aprovi per avançar cap a una Girona més justa", ha afirmat la portaveu. La moció es presentarà al ple de dilluns.

Actualment, el Salari Mínim Interprofessional és de 655'20 euros mensuals a tot l'Estat. ERC vol que Girona reconegui un Salari Mínim al voltant dels 1.000 euros "com a retribució bàsica i digna per cobrir les necessitats mínimes de les persones". Concretament, volen treballar perquè les empreses que contracta l'Ajuntament avancin cap aquest estàndard i per iniciar campanyes per tal que les empreses de la ciutat apliquin voluntàriament el SMC.

Segons ha explicat la portaveu d'Esquerra, la moció no hagués tirat endavant en el ple de setembre per dubtes jurídics del govern. Per a Roca, "aprovar una moció és expressar voluntat política, l'encaix jurídic s'ha d'estudiar a posteriori", però tot i així van accedir a retirar el text per arribar a un acord.