La CUP-Crida per Girona ha anunciat que al Ple municipal del proper dilluns demanarà explicacions sobre les suposades irregularitats a Trargisa (Tractament de Residus i d'Aigües Residuals del Sistema de Girona SA), l'empresa pública que gestiona les plantes depuradora i incineradora de Campdorà. Tal com va avançar Diari de Girona en l'edició d'ahir, l'Ajuntament de Girona ha intervingut la societat mercantil davant la sospita de determinades males pràctiques vinculades a qüestions com ara factures, contractes de personal o obres.

Per aquest motiu, la CUP ha reclamat a l'equip de govern" la màxima transparència per tal d'aclarir els fets", i en concret ha sol·licitat al regidor de l'àrea, Eduard Berloso, que intervingui dilluns al Ple municipal per explicar-se i respondre a les preguntes de l'oposició. La formació també s'ha mostrat queixosa pel fet que els grups municipals s'hagin assabentat de la situació per la notícia d'aquest diari abans que pel govern.

Des del mes passat, l'enginyer municpal Jordi Pons Ribas ha traslladat el seu despatx i ja no és a l'Ajuntament de Girona, sinó a les instal·lacions de Campdorà. De fet, funciona com a relleu del director i gerent de la societat, Alfred Viñas, que té el càrrec des de fa molts anys i que fa uns mesos que està de baixa i podria no tornar ja al càrrec perquè està a punt de jubilar-se.

Pons analiza tot el que està relacionat amb les instal·lacions, el servei, el manteniment i, sobretot, amb els números de l'empresa, com ara factures, contractes de personal i obres, entre altres. A més, l'Ajuntament ha encarregat una auditoria operativa i de gestió.