No plega ara. Però plegarà.

Cert. Hi seré fins a finals de gener. Vull donar un temps perquè no passi com fa deu anys quan, amb la polèmica sobre si s'havia de fer o no un pavelló al parc de la Devesa, va plegar gent. No vull deixar un buit a la Presidència.

El parc de la Devesa, com està respecte a fa deu anys?

El parc continua igual. S'han fet poques coses. Només petites actuacions. Mai res definitiu. Sempre sembla que ho volen fer però no ho tiren endavant. El parc segueix degradat, insegur, el material urbà està fet un desastre, no té llum... El mateix que reclamàvem fa deu anys ho demanem ara perquè continua tot igual.

I d'aquí a deu anys hi haurà encara aquestes demandes?

Em sap greu dir-ho però crec que continuarà amb petits pedaços. Em sap greu perquè no es fa una aposta ferma de fer un parc urbà que sigui realment un parc. Per feina, fa poc he estat a Gijón i hi ha un parc amb animalets, estanys petits, llocs per passejar, estar tranquil,voltar... Estava ple de gom a gom. Això, a la Devesa, o es fa una aposta clara d'aquest tipus o la gent només anirà al parc puntualment per a un acte que s'hi faci i marxarà. L'aposta ha de ser naturalitzar el parc d'una vegada; si no, no serà un parc d'ús habitual de la gent. Si fan una llosa a la zona del Camp de Mart, continuarà no essent atractiu.

El barri sí que té més equipaments que fa deu anys.

Sí. Quan va entrar la junta que presideixo ens vam posar tres objectius. Un era una escola bressol i es va aconseguir. L'altre era tenir un espai per a l'Associació, que també s'ha aconseguit. El tercer era tenir una biblioteca, que no ha pogut ser. Però, a més, hem aconseguit que no hi hagués un pavelló a la Devesa, i altres mancances que hi havia al barri, les hem anat arreglant. Hem anat fent feina, potser no com voldrien alguns veïns però s'ha de tenir en compte que ens hi dediquem altruistament. Ens agafa hores de l'espai que podríem tenir per a la família o per a plaers.

Durant aquesta dècada, com ha estat la relació amb els diferents polítics que eren el regidor de barri, el regidor de la Devesa i amb els alcaldes i alcaldesses?

Durant el govern socialista i el tripartit comandat pels socialistes va ser una relació molt negativa. Més ordenar i manar que no pas escoltar. Per això va passar el que va passar amb el pavelló. Que la gent de la Devesa i de tot Girona els hi anés en contra va fer que, en certa manera, el govern socialista saltés. Crec que els hi va fer molt de mal. Amb el nou govern, és cert que escolten però continuen sense fer la feina. Parlem però no executen. Amb educació i manera de fer les coses han canviat bastant. La millor relació ha estat amb el que ara és el president de la Generalitat, en Carles Puigdemont.

El que afecta al Parc de la Devesa ho han de decidir els veïns del barri o tota la ciutat?

Ho ha de decidir tota la ciutat. Però s'han d'explicar les coses millor. Com vaig comentar fa uns dies al regidor Carles Ribas, no fas una casa sense saber quins usos li voldràs donar. I el problema bàsic són els usos. Què volem fer amb la Devesa. Aquesta baralla continua. I s'ha d'explicar d'una vegada a la ciutadania què hi farem a la Devesa i que es decideixi. Ha de decidir la ciutat, però els veïns més propers, els del passeig de la Devesa, per a depèn de quins usos pot ser molt dur. S'ha d'escoltar els que viuen davant del parc.

L'entrada de cotxes al parc no s'acaba de solucionar mai.

Crec que abans d'acabar l'any aquest problema estarà resolt. Tothom s'ha posat les piles i l'any vinent no hi haurà cotxes al parc. Només els d'emergències, quan calgui. Ja no serà el pàrquing de la ciutat com és fins ara.

Mercat de marxants, atraccions de les Fires, ocupacions d'esdeveniments de Fira de Girona...

S'ha de fer un pensament. O tenim un parc o un multiusos. Apostem pel parc. Si, per exemple, es poden fer tres o quatre mercats repartits per la ciutat en diferents dies de la setmana... I les atraccions hauríem de començar a pensar en portar-les a un altre lloc...

El barri Devesa-Güell és un dels que ara està "de moda" per anar-hi a viure. Quina és l'atracció?

És un barri molt tranquil. On no ens coneixem però sí que ens coneixem. Té un microclima... no sé si pels arbres o per què... sempre corre aire fresquet... I és que tenim el parc de la Devesa a tocar. En tres minuts ets a la natura i en cinc al centre de la ciutat.

Quins records s'emporta?

Més bons que dolents. Sobretot els companys de Junta i el seu suport. Els meus pròxims han crescut amb el tarannà de servir a la ciutat i hem treballat pel barri. I els que vénen a darrere tenen empemta per continuar el que hem estat fent.