Firatast, la fira de degustació per excel·lència de Griona, se celebra del 6 al 9 d’octubre de 2016 al Palau de Fires de Girona. La seva 23a edició arriba amb més de tres-centes propostes gastronòmiques per tastar i compartir a càrrec d'una trentena d'expositors de diferents marques, agrupacions gastronòmiques (Salt, Vilablareix i Sils) i restaurants. Com cada any hi ha aliments i begudes per a tots els paladars i el sistema és la compra de tiquets (a un euro cada un) que es canvien pels tastets que s'escullin. Hi ha formatges i embotits, pastes, arrossos, cuina asiàtica, italiana i local, iogurts, cremes, pastisseria, croquetes, vins, vermuts, caves, cerveses, cremes, aigües i caldos, entre molts altres. Com a novetats, hi ha cuixes de granota, anèmones en tempura i pastís de pastanaga.L'entrada és de sis euros i, enguany permet accedir a dues altres fires que es fan just al costat. Si a l'entrada ja s'hi volen afegir cinc tiquets per al Firatast, el preu és de deu euros i igualment dóna accés a les altres dues fires instal·lades en carpes de grans dimensions al Camp de Mart de la Devesa

Il·lustradors i dibuixants

Pel que fa al saló del còmic, s'ha aconseguit un programa farcit d'activitats i projeccions i tindrà la presència de dibuixants i il·lustradors que signaran les seves obres. Hi haurà J. C. Negre, Esteban Maroto, Marcon Martin, Giorgia Marras, Cels Piñol, Carles Ponsí, M. Ossorno i J. Rodríguez, Juan Carles Bonache i Juanjo Valeros. El saló inclou exposicions, xerrades, un homenatge pòstum a Víctor Puga, presentacions, tallers i un concurs d'il·lustració i còmic d'Star Trek 50 aniversari, entre altres. També hi haurà projeccions per a tots els públics, entre les quals destaca l'inèdita Tic, tac, black Luca Torelli es Torpedo de Jordi Bernet & Abuli (per a majors de 18 anys) que es passarà el dissabte a la tarda.

"Patchwork" i labors

Finalment, Interquilt tindrà més de trenta estands a l'àrea comercial. Hi haurà més de 1.000 metres quadrats d'expositors de patchwork d'artistes que van des de Verges a Anglaterra, passant per Pamplona o Itàlia, i de labors com ninos de feltre o filgranes de paper. Hi haurà activitats com tallers de labors i manualitats o puntaires.