L'Estat demana "més esforç" econòmic a la Generalitat i als patrons del Parc Científic de la UdG per evitar-ne la liquidació. El subdelegat a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, assegura que cal fer "una millora substancial" amb el pla de viabilitat per garantir el futur del complex i lamenta que, ara per ara, la implicació de l'Estat per salvar el Parc no es correspongui amb la del Govern, la Universitat, l'Ajuntament i la Diputació. "La clau de la solució al concurs és que hi hagi un esforç compartit que sigui igual entre totes les administracions afectades; i en aquests moments no hi és", ha assegurat Bustamante en una entrevista a TV3 i Catalunya Ràdio. El subdelegat ja avança que encara queda "molta feina" a fer per lligar un acord amb la vista posada a la data límit del 10 de novembre, però també admet que es vol evitar la liquidació perquè "és el pitjor dels escenaris".

El subdelegat alerta que és "indubtable" que la situació actual que travessa el complex és "complicada". Amb un deute que s'eleva a 42 milions d'euros, dels quals el Ministeri d'Hisenda n'és creditor de més del 60%, el futur del Parc passa per lligar un acord abans del 10 de novembre, la nova data fixada que el Jutjat Mercantil.

Sánchez-Bustamante assegura que el pacte dependrà de "l'esforç" de tots els implicats. Ja avança que l'Estat està disposat a fer-lo (entre d'altres, condonant part del deute) però també creu que, en aquest punt, no hi ha coresponsabilitat per part de la Generalitat i els patrons del Parc Científic. "L'administració estatal està disposada a fer un esforç, sempre que sigui correspost per l'autonòmica i la local; i aquí és on hi ha la feina a fer per demostrar i acreditar que es comparteix el projecte", indica.

Per això, el subdelegat demana més "compromisos". D'entrada, per garantir que els pagaments es faran (i aquí, indirectament reclama acords de ple a Ajuntament i Diputació). "El procediment concursal necessita seguretat jurídica per assolir i signar la proposta de conveni", afirma Sánchez Bustamante. "L'aspecte econòmic és crucial i vital; i aquí s'ha de fer una millora substancial", afegeix el subdelegat. A parer de Sánchez-Bustamante, que evita posar xifres concretes, això passa perquè tant la Generalitat com els patrons del Parc Científic ofereixin "més concreció i compromís". "La clau de la solució al concurs és que hi hagi un esforç que sigui compartit i igual entre totes les administracions afectades; i en aquests moments, no hi és", lamenta.