El Palau de Fires de Girona torna a obrir les portes al gran menjador de la ciutat. La 23ena edició de Firatast comença demà amb més de tres-centes propostes gastronòmiques per tastar i compartir a càrrec d'una trentena d'expositors de diferents marques, agrupacions gastronòmiques (Salt, Vilablareix i Sils) i restaurants.

Com cada any hi ha aliments i begudes per a tots els paladars i el sistema és la compra de tiquets (a un euro cada un) que es canvien pels tastets que s'escullin. Hi ha formatges i embotits, pastes, arrossos, cuina asiàtica, italiana i local, iogurts, cremes, pastisseria, croquetes, vins, vermuts, caves, cerveses, cremes, aigües i caldos, entre molts altres. Com a novetats, hi ha cuixes de granota, anèmones en tempura i pastís de pastanaga, tal com va apuntar ahir Jami Matamala, el gerent d'Incatis, l'empresa que organitza el certamen.

Rosa Matamala, en nom de l'empresa, va explicar que enguany els expositors canvien la imatge i seran de fusta. A més, es fa una aposta molt clara pels infants amb moltes més activitats (jocs, actuacions i disfresses). L'objectiu és fomentar que es vagi a la fira en família.

Lluc i Aina de "Masterchef"

Firatast, a més, manté la vessant solidària i per a aquesta edició ha programat un show cooking solidari on es cuinaran botifarres a la cervesa. Els tiquets recaptats aniran a mans del Banc d'Aliments. El show cooking de diumenge al migdia serà infantil i hi haurà com a convidats dos participants de MasterchefJunior: Aina i Lluc.

Firatast comença demà, a les sis de la tarda i s'allargarà fins diumenge a les dotze de la nit. L'entrada és de sis euros i, enguany permet accedir a dues altres fires que es fan just al costat. Si a l'entrada ja s'hi volen afegir cinc tiquets per al Firatast, el preu és de deu euros i igualment dóna accés a les altres dues fires.

Una d'aquestes és de manualitats i oci creatiu (Interquilt) i una altra està especialitzada en còmic (Girocòmic) que ha aixecat molta expectació en la que serà la primera edició. Els dos salons estaran instal·lats en carpes de grans dimensions al Camp de Mart de la Devesa i obren les portes divendres.

Il·lustradors i dibuixants

Pel que fa al saló del còmic, s'ha aconseguit un programa farcit d'activitats i projeccions i tindrà la presència de dibuixants i il·lustradors que signaran les seves obres. Hi haurà J. C. Negre, Esteban Maroto, Marcon Martin, Giorgia Marras, Cels Piñol, Carles Ponsí, M. Ossorno i J. Rodríguez, Juan Carles Bonache i Juanjo Valeros. El saló inclou exposicions, xerrades, un homenatge pòstum a Víctor Puga, presentacions, tallers i un concurs d'il·lustració i còmic d'Star Trek 50 aniversari, entre altres. També hi haurà projeccions per a tots els públics, entre les quals destaca l'inèdita Tic, tac, black Luca Torelli es Torpedo de Jordi Bernet & Abuli (per a majors de 18 anys) que es passarà el dissabte a la tarda.

"Patchwork" i labors

Finalment, Interquilt tindrà més de trenta estands a l'àrea comercial. Hi haurà més de 1.000 metres quadrats d'expositors de patchwork d'artistes que van des de Verges a Anglaterra, passant per Pamplona o Itàlia, i de labors com ninos de feltre o filgranes de paper. Hi haurà activitats com tallers de labors i manualitats o puntaires.