L'Ajuntament de Girona ha intervingut la societat mercantil Trargisa (Tractament de Residus i d'Aigües Residuals del Sistema de Girona SA), que gestiona la planta depuradora i la incineradora de Campdorà. Des de fa uns dies, un enginyer municipal ha agafat les regnes de la societat i està analizant minuciosament tot el que està relacionat amb les instal·lacions, el servei, el manteniment i sobretot, amb els números de l'empresa, com ara factures, contractes de personal i obres, entre altres. La mesura s'ha pres en detectar possibles irregularitats en temes vinculats als treballadors. Per comprovar si les sospites són certes s'ha decidit intervenir.

L'empresa és de capital íntegrament públic i pertany a diverses corporacions locals (Ajuntament de Girona que té el 73% de les accions, Ajuntament de Salt, que té el 23% i Ajuntament de Sarrià, que té el 4%). Gràcies a la planta, tracta les aigües recollides al sistema de sanejament de Girona, format pels municipis de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Aiguaviva, Vilablareix i part de Fornells de la Selva. A la planta incineradora, es gestionen els residus procedents dels municipis de Girona, Salt i Sarrià de Ter i el procés genera electricitat i subproductes.

Des de fa uns dies, l'enginyer Jordi Pons Ribas ha traslladat el seu despatx i ja no és a l'Ajuntament de Girona, sinó a les instal·lacions de Campdorà. De fet, funciona com a relleu del director i gerent de la societat, Alfred Viñas, que té el càrrec des de fa molts anys i que fa uns mesos que està de baixa i podria no tornar ja al càrrec perquè està a punt de jubilar-se.

Aquesta intervenció s'ha fet coincidint amb la citació als jutjats en qualitat d'investigat de l'exdelegat de la companyia mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià SA, tot i que no hi tindria cap vinculació. A Piferrer se l'investiga per un suposat delicte d'apropiació indeguda

El tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Eduard Berloso, ha admès que Jordi Pons és ara a les instal·lacions de Campdorà per evitar "el buit" que suposa l'absència de Viñas.

El representant municipal ha explicat que vol revisar tot el que podria no estar "clar" en la gestió que s'ha dut fins ara de la societat que gestiona la depuradora i la incineradora i que l'enginyer revisarà tot el que s'ha estat fent en els darrers anys i si s'ha seguit la normativa, pel que fa a la contractació de treballadors.

Eduard Berloso ha estat clar: "A totes les empreses on l'Ajuntament té algun tipus de participació estem fent una auditoria operativa i de gestió, inclosa Trargisa", ha apuntat. D'aquesta manera es pot comprovar què hi ha que no funciona bé i quines mesures s'han de prendre. També es fa aquest tipus d'auditoria, per exemple, a Girona + Neta. De la societat mixta que s'encarrega de la neteja de la ciutat i dels contenidors s'estan revisant, punt a punt, tots els detalls del contracte per estudiar com es pot millorar el servei.