Ensurt de matinada per als veïns de la zona de l'avinguda Pericot de Girona. Els va despertar una explosió: la d'un cotxe en flames que estava mig aparcat a tocar de les escales d'un supermercat de la plaça Claudi Girbal.

El vehicle havia estat robat la mateixa nit i hi ha testimonis que van assegurar a la policia que van veure sortir i a prop del vehicle diversos encaputxats que després van aconseguir fugir amb un altre cotxe.

Davant dels fets, la Policia Municipal de Girona va indagar i va descobrir que ni tan sols la propietària del cotxe sabia que l'hi havien sostret la mateixa nit de dimarts. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona han obert una investigació de l'estrany succés i no es descarta que hagi participat en un fet delictiu.

Per tot això, s'estan pentinant les càmeres de vigilància i entrevistant testimonis per poder aclarir què va passar des que es va robar el cotxe a la zona propera a Mas Gri fins a aparèixer en flames a l'àrea de Pericot.

El cotxe cremat és un turisme de la marca Mitsubishi ASX, que ahir de bon matí encara es podia veure en una àrea abalisada per la Policia Municipal de Girona. Després va ser retirat per una grua, davant l'expectació veïnal.

L'incendi del vehicle i l'explosió va tenir lloc pels volts de tres quarts de set de la matinada de dimarts a dimecres. Un veí va alertar el telèfon d'emergències 112 d'una forta explosió a tocar de les escales d'un supermercat situat entre el carrer Loreto i la plaça Claudi Girbal, en una àrea propera a l'escola Migdia.

Ràpidament s'hi van desplaçar els serveis d'emergències, però poca cosa van poder fer. Els Bombers, que hi van traslladar dues dotacions, ja van trobar-se el vehicle tot afectat per les flames.

Sortosament no es van haver de lamentar ferits, ni tampoc va ser necessària cap evacuació de veïns de cap edifici.

L'extinció de l'incendi va ser ràpida i en l'emergència també hi van treballar la Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra, els quals van obrir una investigació pel fet.

I és que com expliquen fonts veïnals, el vehicle el van deixar estacionat en una àrea on no es pot aparcar. A tocar les escales d'un supermercat i a prop de l'escola Pla.

Tot apunta que es tracta d'un foc intencionat ja que la investigació policial ja va permetre d'entrada saber que es tractava d'un cotxe robat al carrer Riera de Mus, a prop de la zona del Mas Gri.

També perquè hi ha testimonis que van explicar a la policia que havien vist, segons van dir-los, alguns encaputxats sortint-ne i al seu voltant en el moment de l'explosió.

I que aquests després van fugir en un vehicle BMW cames ajudeu-me del lloc per no ser enxampats.

Tot apunta que el vehicle podria haver participat en un fet delictiu i per això els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona estan investigant els fets. Les imatges de les càmeres de vigilància i possibles vestigis a la zona on es va incendiar el cotxe seran clau per determinar qui pot haver-hi al darrere del succés. Una notícia que durant tot ahir va estar en boca de molts veïns de la zona, que ahir al matí explicaven com els havia despertat l'explosió.