La Fundació Ramon Noguera ja té a punt la 8a edició del Shopp Out, un model de compres socials únic a Catalunya i a l'Estat que se celebrarà del 5 al 9 d'octubre, amb la directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la UdG, Maria Rosa Terradellas, i l'actor i director teatral Martí Peraferrer com a padrins. L'organització d'aquest esdeveniment, amb dues convocatòries a l'any, s'emmarca en els projectes de la fundació per sensibilitzar la població i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Trenta-set marques comercials vendran els seus productes, amb descomptes de fins al 70% i destinant el 5% dels beneficis que obtinguin a la Fundació. La fira, que ja s'està muntant darrere la seu de Fundació, al polígon Mas Xirgo de Girona, ocuparà més de 4.000 metres quadrats i espera revalidar els 40.000 visitants. El recinte estarà obert de dimecres a dissabte de les 10 del matí a les 9 del vespre i el diumenge de les 10 del matí a les 7 de la tarda. L'ampliació horària de l'última jornada -que fins ara es tacava al migdia- és una de les quatre novetats d'enguany, que ahir va concretar Xavier Alomar, director general de Textura en representació de les empreses que participen en el projecte. Els altres elements innovadors són la programació d'un concert diari per al públic adult -a dos quarts de 8 del vespre i amb grups locals-, l'ampliació de l'oferta d'activitats d'oci per als infants i l'augment de les marques -entre les que hi seran per primer cop hi ha Geographical Norway, Mus & Bombon, Nudie Jeans o Diesel, entre d'altres.

Com en cada edició, els visitants podran comprar complements artesanals dissenyats i elaborats a la Fundació Ramon Noguera. La proposta es completa amb food trucks on poder menjar, concursos a Facebook i a Instagram, amb xecs regal. A més, entre totes les persones que hi acudeixin se sortejarà una estada a l'hotel Mil Estrelles.

Preludi de Fires i Temps de Flors

La directora-gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, va situar el Shopp Out en l'agenda de la ciutat de Girona. Un fet que l'alcaldessa, Marta Madrenas, va ratificar, tot assenyalant que s'ha convertit en «el preludi de les Fires i de Temps de Flors». A més d'agrair la feina de l'entitat, per les oportunitats que dóna als ciutadans amb discapacitat intel·lectual, Madrenas va remarcar la importància que «les empreses se sentin responsables de les persones més fràgils».

Els dos padrins de la vuitena edició del «shopping» social de Girona -l'anterior es va realitzar al maig- es van comprometre a difondre la cita i la tasca de la Fundació Ramon Noguera, de la que la directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la UdG, Maria Rosa Terradellas, va destacar una trajectòria de més de 50 anys. També es va referir a la presència de l'organització a la mateixa Càtedra, que «pretén impulsar la responsabilitat social» a Girona i a nivell internacional.

Per la seva banda, l'actor Martí Peraferrer va argumentar que s'ha implicat amb el Shopp Out perquè «els que estem davant del públic, a dalt d'un escenari, també ens devem amb gratitud a la gent que ens ve a veure». El director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona va explicar el seu propòsit d'obrir els escenaris a persones amb dificultats -motiu pel qual l'any passat van iniciar una línia de treball amb l'ONCE- i va demanar a la Fundació Ramon Noguera «que sigui al Fitag de l'any que ve». Un repte que la seva gerent va acceptar.