La XIX Fira Internacional del Cistell de Salt tindrà lloc aquest dissabte i diumenge al Barri Vell i el País Basc com a país convidat. El regidor de l'Àrea de Territori, Àlex Barceló, va remarcar en la presentació d'ahir que la fira «s'ha gua?nyat un lloc a l'agenda internacional» i va explicar que en aquesta edició ha volgut «reforçar els vincles de la vila de Salt amb el món cisteller, fent un pas endavant i ferm cap a l'expansió a altres racons del poble ja que nous sectors comercials del poble han pres partit en aquesta dinovena edició reforçant els vincles entre el poble i la fira i l'Associació Catalana de Cistelleria».

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, va remarcar «l'orgull» de la Fira Internacional del Cistell «convertint la nostra vila en la capital internacional de l'artesania feta amb canyes i vímets».

El president de l'Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres, Carles Alcoy, va destacar que la fira creix en qualitat d'expositors i que aquest any s'ha treballat molt per millorar la gestió administrativa cap a una professionalització de la fira i va valorar molt positivament la gran oportunitat de gaudir de nou de la construcció d'una peça gegant, de gran complexitat, que aquest any fabricarà l'artista francès Philippe Chastenet.

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri Vell , Tona Torres, es va mostrar molt satisfeta de la implicació del Barri Vell de Salt en la fira, que s'engalana un any més i que una vegada més compta amb una exposició al Pati de Cal Mut, batejat com a «viu,vimec,viu» mostrant peces antigues recuperades.