La declaració que havia de fer demà al matí l'exconseller delegat de l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià, Narcís Piferrer, al jutjat d'instrucció 2 de Girona ha quedat suspesa sense data. La declaració s'ha suspès per tal que les parts que han demanat personar-se puguin formar part de la causa i ser presents el dia de la declaració de l'investigat. El magistrat actualment està resolent aquestes peticions.

En concret, la CUP ha demanat personar-se com a acusació popular, mentre que els Ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià han demanat ser acusació particular. Els cupaires són els qui van dur el cas a la Fiscalia en considerar que hi havia un «delicte continuat d'administració deslleial» per ?diferents aspectes com ara malversació de fons públics, facturació falsa i finançament improcedent.

Els alcaldes dels tres consistoris van indicar que volien personar-se, sense «prejutjar les actuacions de l'empresa ni els dictàmens judicials».

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assenyalar que les diferents auditories no havien detectat cap il·lícit penal, només algunes «salvetats a millorar» i va deixar clar que hi ha presumpció d'innocència i que es personaven perquè és l'única figura jurídica en la qual els ajuntaments podran rebre tota la informació que s'origini en aquest procés.

El jutjat investiga la querella per apropiació indeguda presentada pel Ministeri Fiscal contra Narcís Piferrer i contra Girona S.A (la part privada de l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià).