L'Ajuntament de Girona ha decidit canviar l'horari de l'àrea verda d'aparcament del barri de les Pedreres per facilitar tot l'operatiu de portar a l'escola els nens o anar-los a buscar. Fins ara, l'horari d'aquesta zona d'aparcament era seguit i, a partir d'ara, hi haurà totes les hores del migdia que són gratuïtes. En concret, l'horari de pagament en dies laborables serà de les 09:30 hores a la una del migdia i de les cinc a les vuit del vespre. Pel que fa als dissabtes feiners, l'horari queda limitat a la una del migdia i a la tarda passa a ser gratuït.

Es tracta doncs d'un horari ben diferent al de l'altra àrea verda que hi ha a la ciutat, al barri Devesa- Güell. En aquest sector, de dilluns a dissabtes laborables, l'horari és de les vuit del matí a les vuit del vespre.

Tot i el canvi d'horari a les Pedreres, els pagaments trimestrals (19,50 euros) no tindran cap alteració en la tarifa. Consten com a residents de les Pedreres i, per tant, amb dret a preus molts econòmics per aparcar els veïns d'aquest barri i també alguns carrers propers del barri Barri Vell i de Vista Alegre- Carme.

La zona verda de les Pedreres compta amb 142 places, que pràcticament mai estan al cent per cent i la zona del Güell amb 520 places, que tenen un percentatge d'ocupació bastant més elevat.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha consensuat el canvi amb l'Associació de Veïns i, sobretot, amb la comunitat educativa. De fet, l'escola Annexa Puigvert va fer la proposta a l'Ajuntament per tal que els pares puguin aparcar en aquestes places. Tot plegat va sorgir arran del debat del camí escolar segur que s'ha posat en funcionament aquest curs a l'Annexa.

Alcalà ha indicat que amb la municipalització del servei poden fer els canvis amb molta més immediatesa que si s'hagués de consensuar amb una empresa a la qual s'hagués adjudicat el servei amb unes característiques concretes.

El representant municipal ha volgut posar de relleu que les l'arees verdes d'aparcament estan pensades per afavorir la mobilitat de vehicles sobretot dels veïns del barri i no per a la gent que va a Girona a treballar.